Terug naar overzicht

8 op de 10 jongeren beveiligt smartphone slecht

 

Ongeveer acht op de tien jongeren tussen 16 en 25 jaar doet niet genoeg om zijn of haar telefoon goed te beveiligen. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Bij diefstal lopen deze jongeren het risico dat persoonlijke gegevens op straat belanden.

Het ministerie concludeert dat de meeste jongeren waarde hechten aan de privégegevens op hun telefoon. Ze zouden het zelfs belangrijker vinden dan de waarde van de smartphone zelf.

Boefproof
“Veel telefoons, maar ook laptops en tablets, zijn nog steeds niet goed beveiligd. Voor ons reden om te blijven herhalen: maak je mobiele apparatuur Boefproof. Alleen dan kunnen we diefstal terugdringen,” zegt minister Blok (Veiligheid en Justitie) op de website van het ministerie. Het aantal gestolen smartphones is overigens al voor het derde jaar op rij gedaald: van ruim 69.500 in 2013 naar ongeveer 43.700 in 2016.

Hoe doe je dat?
Boefproof is het activeren of installeren van een anti-diefstal functie op een mobiel apparaat, waardoor jij je telefoon op afstand kan blokkeren. Het is makkelijk en de moeite waard, omdat je gestolen mobieltje zo waardeloos wordt voor dieven. Kijk hier om te zien hoe je jouw smartphone beveiligt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?