Terug naar overzicht

Punkrockende Avansmedewerker brengt nieuw album uit

Facilitair medewerker Remy Dekkers (tweede van links) zit al jaren in punkrock band Dowzer. Deze maand brengen ze hun nieuwste album uit, genaamd ‘So Much For Silver Linings.’

Remy drumt al sinds zijn achtste. Hij ramde als klein, druk jongetje zo hard op de tafels en stoelen dat zijn ouders besloten hem een drumstel te geven.

Baan voor band
Vandaag de dag steekt hij al zijn vrije uurtjes in de band. Of hij zijn baan bij Avans ervoor op zou geven? Na even nadenken komt hij tot een volmondige ‘nee’. “De band betekent alles voor me, maar het werk als Facilitair medewerker dat ik nu doe bij Avans is mijn droombaan. Ik probeer het daarom zo goed mogelijk te combineren.”

Buitenland
Dowzer bestaat dit jaar 10 jaar en doet het erg goed. Eigenlijk treden ze meer op in het buitenland dan in Nederland. Duitsland, Oostenrijk, Engeland en België, Remy heeft in elk van die landen al op het podium gestaan. Ook hebben ze een contract bij drie platenmaatschappijen: een Nederlandse, Engelse en Japanse. Remy: “We merken dat ze in het buitenland enthousiaster worden van de muziek die we maken. In Nederland is er minder animo voor punkrock.”

Rauw randje
Het album ‘So Much For Silver Linings’ komt uit op 22 september en zoals de titel al doet verraden zit er een rauw randje aan de nummers. Remy: “De vorige albums bevatten veel vrolijke, poppy punkrock. Dit album is grimmiger.”

Voor wie benieuwd is geworden naar de band: 6 oktober is er een officieel releaseconcert in skatepark Pier 15. Voor meer info, check de facebookpagina.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?