Recensie: Wind River is mooi en afschuwelijk tegelijk

  Op jacht naar poema’s treft Cory (Jeremy Renner) op een dag het lijk van tiener Natalie aan in het ijskoude indianenreservaat Wind River. Omdat de dood van Natalie hem persoonlijk raakt, besluit hij de ietwat onnozele FBI-agent Jane Banner (Elisabeth Olsen) te helpen. De twee werken samen met de zogeheten ‘Tribal Police’ van het reservaat om te achterhalen wie de gruwelijke moord op zijn geweten heeft.

  Wind River
  ontvouwt zich als een misdaaddrama dat mooi en afschuwelijk tegelijk is. De film is gebaseerd op het onrecht dat de indianen in de VS wordt aangedaan. Velen werden verdrongen naar Wyoming en overleven daar in barre omstandigheden waarbij genadeloze sneeuwstormen dagelijkse kost zijn.

  Psychologisch
  Het aangrijpende verhaal gaat hand in hand gaat met de imponerende natuurbeelden. Weinig films geven je het gevoel van de natuur zo goed mee als Wind River dat doet. Het verdriet van de ouders van Natalie kruipt onder je huid, net zoals het mooie maar mistroostige Wind River. Veel meer dan de gemiddelde misdaadfilm, focust het verhaal op de psychologie van de hoofdpersonen, wat Wind River alleen maar ten goede komt.

  Stereotype
  Enige minpunt is de schaapachtige FBI-agente die op sleeptouw wordt genomen door de mannelijke personages. Haar naïviteit bekrachtigt het klassieke vrouwelijke stereotype.

  Wind River is vanaf vandaag overal te zien.

  Meer artikelen over

        

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.