Terug naar overzicht

Watergevecht barst los in hartje Den Bosch

Zondag 17 september krijg je de kans van je leven om een heus record te breken. Op de Bossche Markt wordt dan het grootste waterpistolengevecht ooit georganiseerd. Als je meedoet help je ook nog eens je medemens: de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Stef Altenburg, student Commerciële Economie in Den Bosch, hoopt op mooi weer. Hij heeft de afgelopen weken zijn best gedaan om het evenement goed te promoten.

Swim to Fight Cancer
Het evenement wordt georganiseerd voor iedereen die graag iets wil doen voor KWF Kankerbestrijding. Stef: “De actie Swim to Fight Cancer is binnenkort ook, een super initiatief maar er zijn ook mensen die op een andere manier geld willen doneren. Daarom hebben we besloten om een deze nieuwe actie te bedenken. Het opgehaalde geld gaat wel naar Swim to Fight Cancer. Zij doneren het geld dan in een keer aan KWF Kankerbestrijding.”

Watervechters gezocht
Om het record te behalen hebben ze vierduizend watervechters nodig. Ze zitten op de goede koers maar er zijn nog lang niet genoeg aanmeldingen. Voorbijgangers die zich niet van te voren hebben opgegeven kunnen tijdens het evenement nog inspringen. Op deze manier hoopt Stef op het laatste moment nog genoeg deelnemers binnen te halen. “En als het niet lukt, proberen we het natuurlijk volgend jaar weer.”

De recordpoging begint om 19.00 uur. Na het watergevecht kun je een gratis drankje drinken en dansen op de muziek van de optredende bands. Je mag je eigen waterpistool meenemen maar je kunt er daar ook een kopen. Tickets kosten vijf euro. Opgeven kan via devughterstraat.nl.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?