Terug naar overzicht

Zwemmen in de Bossche grachten tegen kanker

Conditietechnisch gezien valt er nog wel wat te halen, maar mentaal is Floor Martens er helemaal klaar voor. Op zondag 17 september zwemt de vierdejaarsstudent Small Business en Retail Management 2.1 kilometer om geld op te halen voor Swim to Fight Cancer.

“Mijn vader deed twee jaar geleden al mee. Ik moedigde hem aan vanaf de kant. Ik weet nog dat ik de sfeer toen heel bijzonder vond.” Het plan om zelf het diepe in te springen, rijpte pas echt toen Floors vader zich dit jaar opnieuw opgaf. “Ik vond het eerst spannend, omdat ik nooit een wedstrijd heb gezwommen Maar ik weet zeker dat het goedkomt. Ik ga het gewoon doen.”

Transparant
Het evenement raakt Floor op persoonlijk niveau. “Ik ben allebei mijn opa’s verloren aan kanker. Zoiets gun je natuurlijk niemand. Al haal ik maar een klein bedrag op, ik vind het al mooi dat ik iets kan doen. Het is een evenement waar ik ook volledig achtersta, omdat de organisatie heel transparant is. Geen geld dat voor andere doeleinden dan kankerbestrijding wordt gebruikt dus.”

Vader-dochter
Dat ze de wedstrijd met haar vader zwemt, geeft de deelname een extra dimensie. “Mijn vader zwemt elke ochtend voordat hij gaat werken. Zijn motivatie inspireert mij ook een beetje. En het is natuurlijk gezellig om dit samen te kunnen doen.”

Eerbetoon
Natuurlijk hoopt Floor veel geld in te zamelen voor het doel, maar ze ziet haar deelname ook als een mooi eerbetoon aan haar overleden opa’s. “Ik ben best nuchter, maar toch denk ik dat ze dit gaan zien en trots op ons zijn.”

Momenteel is Floor flink aan het trainen, maar optimaal is haar conditie nog niet. “Dat is het enige waar ik nog een beetje nerveus over ben”, lacht ze.

Swim Fight to Cancer wordt in verschillende Nederlandse steden georganiseerd, maar Floor zwemt mee in Den Bosch. Wil je haar steunen? Doneren kan via DenBosch.swimtofightcancer.nl/floormartens.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?