Terug naar overzicht

Avans doneert 600 pennen en 600 A4-blokken aan Sint-Maarten

Orkaan Irma heeft begin september flink huisgehouden op Sint-Maarten. Ook basisscholen zijn hard getroffen. Avans doneert zeshonderd pennen en zeshonderd A4-blokken aan de scholen op het eiland.

“Hoewel de berichtgeving over de ramp en de gevolgen ervan, is verdwenen uit de media hebben de bewoners nog wel behoefte aan hulp”, zegt Ruth Groenewoud van stichting Miss IQ, die als doel heeft kinderen en jongeren in het Koninkrijk der Nederlanden een betere toekomst te bieden.

Containers
Ruth was vanochtend op Avans in Breda om de dozen met pennen en schrijfblokken op te halen. “We slaan dit allemaal op tot we twee containers gevuld hebben. Dat is bijna zover. We zijn nu ook geld aan het inzamelen voor het verschepen.” De planning is om de spullen in december op het eiland te hebben.

De door Avans gedoneerde spullen worden verdeeld over diverse basisscholen op Sint-Maarten.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?