Terug naar overzicht

Erasmus Universiteit krijgt klacht over verzwegen banden met Shell

Tegen een hoogleraar van de Erasmus Universiteit is een klacht ingediend bij de Commissie Wetenschappelijke Integriteit, meldt universiteitsblad Erasmus Magazine. In publicaties zou hij de sponsoring van onder meer Shell niet hebben gemeld.

De klacht komt van de denktank Changerism en is een nieuwe stap in het verzet tegen banden van de Erasmus Universiteit met het bedrijfsleven. Na eerdere kritiek op de Rotterdam School of Management loopt er al een onderzoek naar de vermeende belangenverstrengeling.

Belangenverstrengeling
Sommige fracties in de Tweede Kamer maken zich zorgen over de invloed van het bedrijfsleven op het wetenschappelijk onderzoek en het lesprogramma van universiteiten. In september heeft de Kamer nog met minister Bussemaker erover gedebatteerd.

Veel kwam daar niet uit, want de minister wilde eerst het zelfonderzoek van de Erasmus Universiteit afwachten. Een meerderheid van de Kamer steunde haar daarin. Dat onderzoek is nog niet afgerond.

Punt. Of had jij nog wat?

notpicnic

- voor wat extra leesvoer rondom deze Shell - EUR kwestie: http://www.pearltrees.com/t/freedom-choice/university-eurfossilfree/id10874214 - initiatieven die banden tussen Big Oil // Uni's blootleggen: http://bit.ly/2z0CSYL

2017-10-05 14:01:14

Meer lezen?