Terug naar overzicht

Explosie Parallelweg Den Bosch, AKV|St. Joost gebruikt als opvanglocatie, locatie ATGM bereikbaar

Bij een explosie in een bedrijfspand aan de Parallelweg in Den Bosch is ammoniak vrijgekomen. De weg is afgezet na het Avansgebouw op 64. Het gebouw van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost dient momenteel als opvanglocatie.

Studenten van de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) die in het Avansgebouw op nummer 64 moeten zijn, kunnen wel naar binnen. Ze mogen het gebouw momenteel nog niet uit. Op verzoek van de brandweer blijven de ramen gesloten en is het luchtbehandelingssysteem uitgezet.

Opvang
In het pand van AKV|St.Joost op Parallelweg 21 worden de mensen opgevangen die uit het bedrijfspand komen waar het ongeval plaatsvond. Er zouden meedere gewonden zijn. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Update
Een fles van 50 liter met ammoniak zou zijn ontploft op het terrein van Grasso, zo meldt Brabants Dagblad. De gewonden zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel, voor zo ver bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis. Het gebouw zou wel forse schade hebben.

De Parallelweg is inmiddels weer open. Alleen het pand van Grasso is nog niet toegankelijk.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?