Terug naar overzicht

Recensie: waargebeurde The Glass Castle drukt op je gemoed

The Glass Castle maakt op een indringende manier duidelijk hoe het is om op te groeien in armoede.

Samen met haar broer en twee zussen leeft Jeannette Walls een nomadenbestaan. Ze trekken in een aftandse auto door de Verenigde Staten. Hun moeder vindt schilderen belangrijker dan koken en de alcoholistische vader blijft zijn kinderen voorhouden dat het binnenkort beter wordt. Als het niet langer gaat, keert het gezin terug naar de geboorteplaats van de vader. Daar loopt het echt uit de hand.

Door het vuur
De film is gebaseerd op de memoires van Jeanette Walls en laat Woody Harrelson schitteren als de getergde vader. Hoewel het verhaal erg dramatisch is, zijn er ook luchtige momenten over deze familie die letterlijk voor elkaar door het vuur gaat. Indringend zijn de scenes waarin Jeanette en haar vader tegenover elkaar staan. The Glass Castle drukt op je gemoed en blijft je nog wel even bij. De film is vanaf vandaag te zien in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?