Terug naar overzicht

Recensie: Zeik niet zo is feest der herkenning

Jezelf altijd meten met anderen van dezelfde leeftijd die succesvoller, leuker en mooier zijn. Dat is vaak vermoeiend en roept alleen maar zelfmedelijden op. Mensen roepen altijd maar dat je alles eruit moet halen, maar hoe doe je dat überhaupt?

Aan de hand van thema’s zoals geld, dealen met jezelf en de digitale wereld vertellen drie jonge schrijvers op een ontwapende manier anekdotes uit hun eigen leven. Over de eerste keer op jezelf wonen, zwelgen in zelfmedelijden om liefdesverdriet en vele andere onzekerheden. Zoals de toekomst: “Later is een abstract begrip. Volgende maand, daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar twintig jaar later: geen idee.”

Het boek leest als een trein en is een feest van herkenning voor de lezer. Daar zit ook de kracht van het boek. Maar het is wellicht geschikter voor de dames onder ons.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?