Terug naar overzicht

Tweede aanhouding in onderzoek brand studentenflat Diemen

De politie heeft gisteren een 23-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting in de studentenflat in Diemen.

De vrouw is vandaag voor twee weken in bewaring gesteld en mag alleen contact hebben met haar advocaat. Eerder hield de politie een 24-jarige man aan, die op 1 november voor de rechter moet verschijnen.

In de nacht van 18 op 19 juli is brand gesticht in een studentenflat aan de Rode Kruislaan in Diemen. De 27-jarige UvA-student David Swart kwam daarbij om het leven en twee vrouwen raakten zeer ernstig gewond.

Op bewakingsbeelden, die afgelopen dinsdag werden getoond in Opsporing Verzocht, is te zien hoe twee mannen die nacht inbreken bij de flat. Er volgde een explosie en het tweetal sloeg op de vlucht. De brand en rook verspreidden zich razendsnel door het pand, waarvan door miscommunicatie bij de brandweer slechts zeven van de twaalf verdiepingen werden doorzocht.

Tips
Er kwamen meer dan twintig tips binnen over de zaak. Mensen die nog niet met de politie gesproken hebben en die meer weten over de brandstichting of de mannen op de bewakingsbeelden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070. Anoniem bellen kan via 0800-7000. De hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft in deze zaak een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?