Terug naar overzicht

Recensie: hoge verwachtingen Tosti Club Den Bosch niet waar gemaakt

De Tosti Club is eindelijk neergestreken in het Paleiskwartier in Den Bosch. Een nog ruimer aanbod om tussen de colleges en projecten door eens wat anders te eten te scoren. Punt testte vier tosti’s. Is het de moeite waard?

De Tosti Club in andere steden is zeer populair en alleen al een blik op het menu is veel belovend. Uiteenlopend van simpele tosti’s met kaas tot een met mascarpone, nutella en banaan. Op struikelafstand van de hogeschool aan de Onderwijsboulevard in Den Boscch kun je nu ook zelf speciale tosti’s bestellen. Eerder schreef Punt al over de opening van deze nieuwe zaak. De nieuwsgierigheid won en zodoende toog Punt naar de nieuwe zaak om te proeven of het wat is.

Opstartproblemen
Om een zo realistisch mogelijke weergave te geven, bestellen we uit elke categorie een tosti. Vis daargelaten dan, dat vertrouwen we aan iemand anders toe. Terwijl we wachten op onze bestelling, loopt het nog niet helemaal op rolletjes. Gasten naast ons wachten erg lang op hun bestelling en krijgen uiteindelijk hun geld terug. Wij wachten ruim drie kwartier op de eerste twee tosti’s. We vernemen dat dat eigenlijk maar tien minuten mag duren. Twintig minuten later volgen de andere twee tosti’s. Hier zullen we de meiden achter de counter niet op afstraffen, elke nieuwe zaak krijgt wel eens met pech te maken.

To go en ter plekke
In de vitrine liggen tosti’s to go. Maar je kunt ook binnen of buiten zitten terwijl er eentje vers bereid wordt voor je. Of meerdere. Zoals voor ons. Voor alle tosti’s geldt dat je uit bruin of wit brood kunt kiezen en twee of drie sneeën brood. Daarnaast wordt standaard de eigen tostisaus geserveerd en staat er ketchup op alle tafels.


S.A taco Tosti
5,35 euro
Wat meteen opvalt, is dat het brood niet van die goedkope casino sneden zijn, maar flinke dikke plakken. De eerste tosti die we voor onze neus krijgen, is de S.A. taco Tosti met jonge kaas, tacosalsa, gekruid gehakt en chimichurri. Door het vet van de kaas en het gehakt is het brood een beetje klef. De smaak van het gehakt is erg vlak. Dat mag veel sterker gekruid zijn. De smaak van de chimichurri halen we er niet uit. Verder is het een prima tosti en flink vullend.


Classic Tosti
3,75 euro
Leuk en aardig, zulke bijzondere tosti’s. Maar je moet ook weten hoe een basic tosti smaakt. Je stelt je natuurlijk twee sneeën brood voor waar de kaas tussenuit druipt. Maar heel eerlijk: het is een tegenvaller. Er zit te weinig kaas op waardoor je vooral brood aan het happen bent. Met drie extra plakken kaas zou dit een hele goede tosti zijn.


Spiced Veggie
4,95 euro
De favoriet! De tosti met cheddar, babyspinazie, tomaat, rode ui, geroosterde pepers is goed gevuld en inderdaad lekker pittig zoals de naam belooft. We vissen er maar weinig spinazie uit. De tomaat, rode ui en cheddar daarentegen zijn wel goed aanwezig.


Jammie Tosti
4,35 euro
Niks kan er misgaan met nutella. Ooit al eens een pizza met nutella op? Aanrader! Net als deze tosti! Verder zit er mascarpone en plakjes banaan bij. Die mascarpone proef je niet. Maar de banaan is prima aanwezig. Vreemd puntje: er wordt ketchup bij geserveerd. Tip: probeer die combinatie niet.

Eindconclusie
Het is fijn dat er nog meer keuze is als je je lunch bent vergeten. Maar voor deze prijzen mag er net wat meer beleg op de tosti’s en de smaken mogen wat meer uitgesproken. Ben je toch nieuwsgierig geworden? Bestel dan de Spiced Veggie. Drie uit vijf sterren.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?