Terug naar overzicht

Recensie: Suburbicon is ongrijpbaar en vaag


Suburbicon is geschreven door de befaamde Coen Brothers en geregisseerd door George Clooney. Dat klinkt veelbelovend. Helaas stelt Suburbicon veel filmliefhebbers teleur.

Het verhaal speelt zich af in een blank stadje in de jaren vijftig genaamd Suburbicon. Er lopen twee verhaallijnen door elkaar heen. Een gaat over een zwarte familie die geterroriseerd wordt door de rest van de buurt. De andere verhaallijn gaat over de familie Lodge die terechtkomt in een draaikolk van moorden en bedrog.

Teleurstellend
De Coen Brothers proberen met dit verhaal de maatschappij een spiegel voor te houden en raken belangrijke thema’s zoals racisme. De film maakt indruk en blijft na afloop nog een tijd door je hoofd spoken. Toch is Suburbicon voor veel mensen ongrijpbaar en vaag. Het lijkt alsof de film zelf niet zo goed weet of het nou een comedy of een duister moordmysterie wil zijn. Het resultaat is een teleurstellende mengelmoes van beiden.

Suburbicon draait vanaf 16 november in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?