Terug naar overzicht

Bijzondere bijbaan: ‘Iedereen kan een fraaie piemel boetseren’

Roos Markenstein, derdejaars Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Breda, organiseert workshops dildo’s maken voor Mystery Entertainment. “Plat gezegd krijgen deelnemers een cursusje neppiemels in elkaar draaien.” 

“Gemiddeld duurt een sessie 2.5 uur. Het zijn meestal vrijgezellenfeestjes en vaker vrouwen dan mannen die meedoen. Elke deelnemer kleit zijn of haar eigen superdildo, inclusief blitse kleur en glitters.”

‘De dildo wordt een kunstwerk’

Dildokunst
“We beginnen met een homp klei en een stok. Na ongeveer drie kwartier boetseren is de gepersonaliseerde dildo hard. Het leukste onderdeel vinden de meesten het aankleden van hun jongeheer. Dan worden ze verrassend creatief. Sterretjes, glittertjes, hartjes en andere figuren: de dildo wordt een kunstwerk.”

Ruimdenkend
“Na afloop geef ik de deelnemers altijd mee dat ze hun speeltje het beste met condoom kunnen gebruiken. Ik vind het werk te gek, omdat het niet alledaags is. Als ik mensen vertel dat ik de workshops geef, zijn ze altijd een beetje in shock. Soms met het schaamrood op de kaken. Dat vind ik fantastisch. Vriendinnen vinden het werk heel goed bij me passen. Je moet lef hebben en ruimdenkend zijn.”

“De ene keer knutsel ik met drie generaties vrouwen, waarvan sommigen moeten giechelen om alles. Vervolgens zit ik aan tafel met een groep mannen én vrouwen die elkaar de troon proberen af te steken met de mooiste pik.”

 ‘Ik moest maar liefst vier piemels redden van de ondergang’

“Ik roep bij elke workshop dat er weinig fout kan gaan. Iedereen kan immers een fraaie piemel boetseren. Toch ging het ooit mis bij een vrijgezellenfeest. Ik moest maar liefst vier piemels redden van de ondergang. De één had te weinig klei gebruikt, een ander had alles omgegooid. Kortom: een puinhoop in de keuken. Gelukkig konden we er allemaal om lachen.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?