Terug naar overzicht

HBO Intro Festival Den Bosch krijgt erkenning voor milieuvriendelijke maatregelen

Het HBO Intro Festival Den Bosch heeft afgelopen donderdag het certificaat Future Proof Festival ontvangen. En mag zich daarom officieel een duurzaam evenement noemen.

Future Proof Festival is een nieuwe certificeringsmethodiek die is ontwikkeld door Duurzaam Organiseren en de Stichting Milieukeur. Het certificaat is belangrijk voor een organisator, maar ook voor gemeenten die duurzaamheidseisen willen stellen aan evenementen.

Bekers met statiegeld
“In 2017 heeft het festival in Den Bosch de stap gemaakt naar duurzame hardplastic bekers met statiegeld. Daarmee hebben we een enorm berg plastic aan wegwerpbekers voorkomen. Ook gebruikten we recyclebare munten”, vertelt organisator Hester Klein Tijssink. Daarnaast maakt het festival gebruik van het vaste energienet, hierdoor hoeft er geen dieselaggregaat ingezet te worden.

De organisatoren van het HBO Intro Festival vinden het belangrijk het duurzame karakter van het evenement te vergroten. “Volgend jaar richten we ons op nieuwe criteria om steeds meer een Future Proof Festival te worden”, zegt Klein Tijssink.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?