Avans stapt over van eigen pas voor printjes en koffie naar OV-kaart

Of het gaat om betalen bij de catering of printen, je hebt nu nog een Avanspas nodig. Vanaf juli 2018 wil de hogeschool overstappen op de OV-kaart.

De techniek van een OV-kaart is, volgens de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF), gelijk aan die van de Avanspas. Omdat bijna alle studenten en ook veel medewerkers een OV-kaart hebben, ligt er een voorstel van DIF om te stoppen met de uitgifte van Avanspassen. Alles wat je nu met de pas doet, kan dan namelijk met de OV-kaart. Dat is volgens DIF efficiënter en draagt bij aan het verduurzamen van Avans.

Uitzondering
    Het plan is om vanaf juli 2018 de Avanspas niet meer uit te reiken aan nieuwe studenten en vanaf begin 2019 ook niet meer aan nieuwe medewerkers. Uitzonderingen zijn: studenten en medewerkers die geen OV-kaart hebben en daar ook niet voor in aanmerking komen. Denk aan buitenlandse studenten of deeltijdstudenten en medewerkers zonder OV-kaart.

De huidige passen blijven gewoon werken. Je kunt ze vanaf juli alleen niet meer opwaarderen. Nieuwe studenten en medewerkers zonder OV-kaart kunnen een blancopas lenen.
    Komend jaar worden de printers en koffieautomaten vervangen en toegankelijk gemaakt voor de OV-kaart.

Reisgegevens
    DIF zegt niet bij de reisgegevens en het saldo op de OV-kaart te kunnen. Het saldo dat je straks op je kaart zet voor Avans, staat los van je OV-saldo.

De Avans Medezeggenschapsraad en het College van Bestuur moeten nog instemmen met het voorstel.

De Avanspas vervangen door een OV-kaart is
    • Een slecht plan, ik houd alles liever gescheiden. (70%, 624 Votes)
    • Een prima idee, hoe minder pasjes hoe beter! (30%, 263 Votes)
    Resultaat uit 887 stemmen