Terug naar overzicht

Recensie: The End Of The F***ing World is perfecte gitzwarte serie om te binge-watchen

20 minuten per aflevering, meer hebben de makers van The End Of The F***ing World niet nodig om van twee compleet gestoorde tieners en hun entourage complexe karakters te maken en tegelijkertijd droogkomisch te zijn. Perfect binge materiaal dus.

Die twee tieners zijn de psychopathische James (glansrol van de van Black Mirror bekende Alex Lawther) en de nogal gestoorde Alyssa (Jessica Barden). James heeft al diverse dieren vermoord en zoekt het daarom hogerop: hij wil een mens doden. Hij ziet in Alyssa een goed slachtoffer. Alyssa is het helemaal zat op school en thuis en wil op zoek naar haar biologische vader. Ze stelen de auto van James’ vader en gaan op een roadtrip.

The End Of The F***ing World is grof, bloederig en met vlagen eigenlijk ook gewoon erg grappig. De apathische James en de grofgebekte Alyssa zijn gewaagd aan elkaar en komen op hun roadtrip in de ene andere vreemde situatie terecht. Ondertussen zit de politie hen op de hielen.

Eigen sfeer
De soundtrack samengesteld door Blur-gitarist Graham Coxon in combinatie met de decors die een echte jaren ’60 look hebben, geven de serie een eigen sfeer.

Met 20 minuten per aflevering is het lekker doorkijken. Binnen drie uur zit het avontuur er op, maar heb je wel een hele mooie serie gezien.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?