Studenten betalen netjes hun zorgverzekering

Nog geen drieduizend studenten staan bij zorgverzekeraars als wanbetalers te boek. Dat zijn er heel erg weinig. Studenten behoren tot de meest betrouwbare klanten, blijkt uit nieuwe cijfers.

Universitaire studenten spannen de kroon. Slechts 0,2 procent van hen heeft langer dan zes maanden geen premie betaald, staat in de tabellen van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Onder hbo’ers is dat 0,6 procent, maar ook dat is heel netjes.

Problemen
    Andere groepen komen veel vaker in de problemen. Van alle alleenstaande ouders betaalt 5 procent niet op tijd. Dat geldt ook voor één op de tien Nederlanders met een bijstandsuitkering.

Slechts één andere groep scoort volgens de cijfers van het CBS ongeveer even goed als studenten. Dat zijn getrouwde mensen zonder kinderen. Daarvan heeft slechts 0,4 procent een ernstige betalingsachterstand.

Zijn ze ongetrouwd of krijgen ze kinderen, dan schiet het risico op wanbetaling meteen omhoog tot 1 of 2 procent.