Terug naar overzicht

Kraan valt op Rotterdamse studentensociëteit

Een rode hijskraan heeft vanmorgen een gat geboord in het dak van de sociëteit van studentenvereniging Sanctus Laurentius in Rotterdam. Er vielen geen gewonden.

Dit meldt RTV Rijnmond. Er werden werkzaamheden aan het pand uitgevoerd. De kraan hangt nu op het gebouw en op twee poten. “De last is uit de kraan gevallen, dus ik verwacht dat hij niet verder zal zakken”, aldus Kees van den Berg, officier van dienst van de brandweer Rotterdam-Rijnmond.

Vlaggen halfstok
Het kraanbedrijf gaat het grote gevaarte weer op zijn plek takelen met twee andere hijskranen. De vereniging had de vlaggen halfstok gehesen vanwege het overlijden van oud-premier Ruud Lubbers, die erelid was. Het pand waar de hijskraan op viel had hij in 1985 nog geopend. Het bestuur was volgens RTV Rijnmond aanwezig bij de uitvaartdienst toen de kraan omviel.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?