Terug naar overzicht

Miljoenen klachten over snapchat update doen oprichter Spiegel geen fuck

Vind jij het nieuwe uiterlijk van Snapchat na de update ook verschrikkelijk? Je bent niet de enige. Honderdduizenden gebruikers zijn woest en willen de oude versie terug. Meer dan 1 miljoen gebruikers tekenden al de petitie ‘Remove the new Snapchat Update’. Oprichter Spiegel liet weten niks te veranderen.

“We horen vaak dat Snapchat ingewikkeld is en daar gaan we iets aan doen”, zei topman Evan Spiegel tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers in november. Sinds vorige week hebben alle gebruikers van Snapchat de geüpdatete versie. Een veeg naar rechts en je ziet directe snaps én stories in één overzicht, een veeg naar links en je ziet de snaps van celebrities. Een van de redenen voor deze aanpassing volgens Spiegel: “One of the complaints we got was ‘Aww…I used to feel like this celebrity was my friend, and now they don’t feel like my friend anymore.’ And we’re like, ‘Exactly. They’re not your friend.”

Chaotisch
Klinkt best logisch, maar: de update valt op zijn zachts gezegd niet in goede aarde. Onoverzichtelijk, chaotisch, twee van de meest genoemde argumenten. Ironisch want Snapchat wilde de app juist toegankelijker maken om niet alleen jullie maar ook de oudere doelgroep tegemoet te komen. Want juist zij vonden de oude versie ingewikkeld.

Petitie
Snapchat slaat daar de plank behoorlijk mis. Meer dan 20.000 gebruikers hebben de app de laatste weken met één ster gerecenseerd in de App Store. De Australiër Nic Rumsey besloot uit onvrede een petitie te starten om de oude versie van de app terug te brengen. Zijn oproep blijkt aan te slaan. Een maand nadat hij de petitie was gestart, hebben al meer dan één miljoen mensen aangegeven zijn oproep te steunen.

“Veel gebruikers vinden dat Snapchat door de nieuwste update lastiger te gebruiken is”, zegt Nic op de petitie-pagina. “Er is veel irritatie en sommigen gebruiken nu een VPN-app of riskante methodes om de oude versie terug te halen.”

Tevreden over onvrede
Toen de petitie op 800.000 handtekeningen stond, zei een woordvoerder van Snapchat tegen The Guardian dat ze geen plannen hebben om het ontwerp terug te draaien. “Het kan zijn dat mensen er even aan moeten wennen, maar we hopen dat onze gebruikers er uiteindelijk tevreden mee zijn.” Volgens Spiegel is deze onvrede juist goed: “We’re excited about what we’re seeing so far. The best part is that even some of the complaints we’re seeing reinforce the philosophy behind the design.”

Punt. Of had jij nog wat?

dyaela

de oude update MOET terug komen.. ik heb gehoord dat mensen snapchat gaan verwijderen als de update niet terug komt... hij MOET terug komen niemand is er tevreden over!!

2018-02-21 11:31:28

Meer lezen?