Terug naar overzicht

‘Onhandige’ opmerking Avansdirecteur wekt woede op

Een reactie op LinkedIn van academiedirecteur Ron Tenge heeft nogal wat commotie veroorzaakt. Tenge reageerde op een artikel over Judith Vermeulen, directeur van de bedrijven Opera en Vekon.

Het artikel over Vermeulen, is een interview dat 14 februari in BN/DeStem stond. Ze vertelt hoe ze zich staande houdt in een mannenwereld. Avansdirecteur Tenge reageerde op LinkedIn als volgt: ‘Maar dan wel in een rok en op kekke laarsjes op een rood krukje he? Anders kun je net zo goed een man nemen. En vergeet de handen op de heupen niet, dan komt je figuur beter uit. En de jurk!’.

‘Hoe haal je het in je hoofd om vandaag de dag zo’n reactie te plaatsen?’

Vermeulen begrijpt niets van zijn reactie: “Hoe haal je het in je hoofd om vandaag de dag zo’n reactie te plaatsen? Online en openbaar te lezen? Ik kon het eerst niet geloven dat iemand zo stom kan zijn. Niet alleen de seksistische reactie, maar ook nog eens door iemand met zo’n functie”, zegt ze vandaag in BN/DeStem.

Post verwijderd
Tenge, directeur van de Academie voor Veiligheid en Bestuur, heeft later zijn post verwijderd en vervangen voor de volgende: ‘Met de oproep voor meer vrouwen in de techniek ben ik het van harte eens. De technische sector zou sekse-neutraler moeten door er veel meer vrouwen aan toe te voegen. Er is wel een enorm contrast tussen de inhoud van de boodschap in het bericht en de daarbij geplaatste foto. Op die foto wordt immers een dame afgebeeld die vrijwel alle vrouwelijke stereotype beelden juist keihard bevestigd.’

“Hij slaat de plank compleet mis”, zegt Vermeulen. “Het artikel gaat over een succesvol bedrijf met een vrouwelijke directeur. Hoe ik mij kleed doet er niet toe. Het zou vreemd zijn als meneer hier niet op teruggefloten wordt door het dagelijks bestuur.”

Punt. Of had jij nog wat?

Henk

Niet handig. En doe nog even een cursusje spellen, Tenge. ‘Bevestigd.....’

2018-02-27 17:49:52

Bo

Geen vrouw zal hem meer serieus nemen. Tenge kan niet meer functioneren als directeur. Avans, neem dit serieus.

2018-02-27 17:49:21

Bo

Hij schijnt (ook gezien zijn reactie!) nog steeds niet te begrijpen dat op de foto de dame zelf zichtbaar was, die 2 technische bedrijven had opgericht. Hoe een bord voor je kop kun je hebben .... o geschikt x ongeschikt als directeur van Avans.

2018-02-27 17:42:44

Ellen

Beschamend.. Als vrouwelijke medewerker van Avans is het ongelooflijk dat 1 van onze directeuren een dergelijke uitspraak doet, of het nu in de social media is of elders.. Meestal ben ik trots op mijn medewerkerschap, maar nu even niet

2018-02-27 11:48:01

A

En ik ben het roerend eens met de nieuwe reactie van de directeur

2018-02-27 10:56:07

Angelique

Jammer, heel erg jammer dat anno 2018 dit soort uitspraken door mannen worden gedaan. Trouwens: leuke afbeelding bij dit artikel!!

2018-02-27 10:45:34

a

Misschien moeten mensen wat minder snel verontwaardigd reageren en het met een korrel zout nemen. Op social media wordt alles uit verband gehaald en wordt er meteen de 'ophef' en 'ik ben gekwetst' kaart getrokken zonder hoor en wederhoor.

2018-02-27 10:44:16

Cas

Allemachtig wat een intens domme en verbitterde reactie. En dat in zo'n functie. Schaam je diep.

2018-02-27 10:13:20

Meer lezen?