Terug naar overzicht

Recensie: Chickslovefood – Het daily dinner kookboek

Met hun nieuwste kookboek bewijzen foodbloggers Nina en Elise opnieuw dat koken niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. De twee zijn oprichters van Chickslovefood: het populairste foodblog van Nederland. In Het daily dinner-kookboek richten ze zich op avondgerechten met maximaal vijf ingrediënten. Zelfs de luilakken onder ons hebben nu geen excuus meer om een kant-en-klaarmaaltijd op tafel te zetten.

Mooie plaatjes
Opvallend aan het boek is onder meer de stijlvolle fotografie en vormgeving. Nina en Elise hechten veel waarde aan de layout, blijkt uit de mooie plaatjes. De gerechten zijn ook alles behalve karig. Het resultaat is lekker en de smaken passen heel goed bij elkaar.

Comfort food
Eenpansgerechten, plaatpizza’s, pasta’s en salades: de recepten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Ze zijn over het algemeen gevarieerd, meestal gezond en redelijk betaalbaar. Hier en daar moet je wel naar de toko voor een paar ingrediënten, maar over het algemeen is alles gewoon bij de supermarkt te koop.

Het boek bevat ook een hoofdstuk comfort food, vol ongezondere, maar heerlijke avondhapjes. Moet kunnen op z’n tijd.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?