Terug naar overzicht

Recensie: schrijversduo laat Het Appartement gruwelijk doodslaan

Nicci French en Lars Kepler hebben eerder bewezen dat het mogelijk is om als schrijversduo met spannende boeken te komen. Met Het Appartement wagen de Zuid-Afrikaanse schrijvers Sarah Lotz en Louis Greenberg zich als S.L. Grey aan een horror-achtige roman.

Het Appartement gaat over het Zuid-Afrikaanse echtpaar Mark en Steph, die via een website voor woninguitwisseling een appartement in Parijs betrekken. Al snel na aankomst in Frankrijk blijkt er iets niet te kloppen aan de woningruil en neemt het verhaal steeds gruwelijkere vormen aan.

Wisselend perspectief
Het grote probleem van Het Appartement is niet het basisidee achter het boek, maar de uitwerking. De schrijvers wisselen het perspectief af tussen Mark en Steph. Op die manier wordt geprobeerd extra spanning te creëren, maar het zorgt er juist voor dat het boek compleet doodslaat.

Als lezer blijf je achter met de gedachte dat het gecombineerde schrijverschap funest is voor dit boek.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?