Terug naar overzicht

Recensie: The Shape of Water is een genot voor de ogen

Maar liefst 13 Oscarnominaties en twee Golden Globes voor een film over de liefde tussen een fantasiewezen en een schoonmaakster die niet kan praten? Dan is er iets bijzonders aan de hand en dat is zeker zo met The Shape Of Water.

Centraal staat Elisa, een schuchtere vrouw die haar dagen vult met schoonmaakwerk in een militaire onderzoeksbasis en oude films kijken met haar nog niet uit de kast gekomen huisgenoot. Tot een gevangengenomen wezen uit de Amazone de basis op komt waar zij een vertrouwensband mee krijgt.

Dat regisseur Guillermo Del Toro een oog heeft voor prachtige decors en het niet alledaagse bewees hij al eerder in bijvoorbeeld Pan’s Labyrinth en Hellboy. Met The Shape Of Water overtreft hij zichzelf door een film te maken die spannend, mooi, ontroerend en af en toe ook gewoon grappig is.

The Shape of Water draait vanaf 15 februari in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?