Terug naar overzicht

Verwarming kapot? Avans Tilburg in de kou

Zestien graden in de collegezaal en met een beetje geluk negentien graden op sommige werkplekken. Studenten en medewerkers van Avans aan de Cobbenhagenlaan in Tilburg moeten deze week iets meer bewegen of vaker koffie drinken om het warm te krijgen.

Het is koud in het Avansgebouw. Vooral in de B-helft. Facilitair medewerker Rob van Wijk heeft op verschillende plekken in het gebouw de temperaturen gemeten en zit zelf op een van de meest koude plekken: de balie bij de ingang. “Elke winter hebben we deze problemen”, zegt hij. “Gedurende de dag warmt het gebouw wel op, maar echt aangenaam is het niet.”

Melding
Was het vorige week nog te warm in het gebouw nu is het te koud. “We hebben er melding van gemaakt, meer kunnen wij vanuit hier niet doen”, zegt Van Wijk. De klimaatinstallatie wordt op afstand ingesteld.

Het Avansgebouw in Tilburg is anders dan de andere locaties omdat het beschikt over een systeem dat onder meer gebruik maakt van warmteopslag in de bodem. Wanneer de temperatuur weer aangenaam is, is niet bekend.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?