Terug naar overzicht

21 Goede doelen Tour d’Avans, maar voor welke drie wordt er 16 mei gefietst?

Op 16 mei stappen Avansstudenten en medewerkers op de fiets voor de Tour d’Avans. Met deze fietstocht wordt geld opgehaald voor drie goede doelen. Studenten en medewerkers van Avans hebben dit jaar 21 goede doelen aangedragen waarvoor Avans moet fietsen. Tot en met 6 april kan Avans via stemmen aangeven voor welke drie meest gekozen doelen er uiteindelijk gefietst wordt.

Hieronder volgen de 21 doelen, stemmen kan hier.

1: WensAmbulance Brabant
Aangedragen door: Corinne Jongeneelen (medewerker AI&I) en nog 7 andere medewerkers van Avans.
Prachtig initiatief. De Wensambulance waar ook nog eens studenten profijt van hebben die te maken hebben met ‘zieke’ ouders. Denk hierbij aan de uitreiking van diploma’s waar ouders die ziek zijn op deze manier toch bij kunnen zijn!

2: Christina Noble’s Children Foundation
Aangedragen door: Mark Enderink en Tim van Bakel (studenten ASIS)
“3 vrienden en ik gaan na ons afstuderen een roadtrip maken van Breda naar Ulaanbaatar. Dit gaan we doen om geld voor dit mooie goede doel op te halen voor kansarme kinderen in Mongolië.
In totaal rijden we iets meer dan 16.000 kilometer met de auto en we gaan er ongeveer anderhalve maand over doen door meer dan 16 landen.
Na een mooie studietijd vol internationale ervaringen kwamen wij alle vier erachter dat we de loterij hadden gewonnen door in Nederland geboren te zijn: goede zorg, goede scholing, goede infrastructuur, goede kansen, hoge veiligheid etc. Maar niet alle landen hebben dat en al helemaal niet in Mongolië. Daarom leek het ons tijd om eens wat terug te doen!
Doen jullie mee? De hulp van Tour d’Avans zou een grote stap in de richting van ons doel van €50,000 zijn en hiermee vele kinderen een betere toekomst geven!”

3: KWF
Aangedragen door: Lonneke van Wamel (medewerker DMCS) en Anja Hermans (medewerker AOMI)
“Tour Avans is ooit gestart voor het goede doel KWF. Wij vinden dan ook dat we deze basis niet moeten opgeven. Er zijn nog steeds te veel mensen die helaas in aanraking komen met deze ernstige ziekte. Geef niet op!””

4: Stichting geHandicapten op Ski’s (SHOS)
Aangedragen door: Katrien van Bergen (medewerker AFM)
SHOS verzorgt skilessen voor mensen met een beperking. Mensen met een lichamelijke beperking, geestelijke beperking, visuele of auditieve beperking kunnen wij actief laten genieten van de skisport in de sneeuw, staand skiën, snowboarden en zitskiën. Onze ruim 70 leraren geven geheel vrijwillig 1 op 1 les om de kosten laag te houden zodat het voor iedereen toegankelijk is.
Onderhoud en aanschaf van skimaterialen (o.a. ski’s, zitski’s) is een zeer grote kostenpost. De donatie gebruiken we voor onderhoud en aanschaf van skimaterialen en training van nieuwe leraren en extra scholing voor bestaande leraren. Op dit moment hebben we een flink aantal mensen op de wachtlijst staan en hopen ook mede door de donatie deze mensen te kunnen laten genieten van de skisport.
Katrien: “Voor ons heeft SHOS het mogelijk gemaakt om met het gezin op wintersport te gaan waarbij onze jongste zoon onder deskundige begeleiding, ondanks zijn beperkingen, heeft leren skiën. Daarnaast heeft het hem veel vertrouwen in zijn eigen kunnen gegeven, niet alleen fysiek maar ook sociaal-emotioneel. Afgelopen jaar durfde hij zowaar “alleen” met zijn begeleidster en andere deelnemers en hun begeleiders naar de après-ski. Zelf ben ik sinds vorig jaar penningmeester van deze Stichting en probeer op die wijze mijn steentje bij te dragen.”
Een donatie wordt gebruikt voor aanschaf van materialen en opleiding van skileraren zodat er steeds meer mensen met een beperking toegang hebben tot de wintersport.

5: Stichting Twentse Waterpompen Cambodja (STWC)
Aangedragen door: Peter Hoens (medewerker AI&I)
De stichting heeft ten doel de aanleg van waterpompen t.b.v. drinkwater, algemene hygiëne en mini-irrigatie in Cambodja financieel mogelijk te maken, te realiseren en te onderhouden.
Secundair doel is de mensen milieubewust te maken voor hun directe omgeving.

6: Zorgboerderij De Locatie, Vlijmen
Aangedragen door: Femke Gijsbers (medewerker ASH)
De Locatie is een bijzondere kleinschalige zorginstelling en kampeerboerderij waar ze duurzaam en milieubewust handelen hoog in het vaandel hebben staan. Helaas ging in de week voor Carnaval een deel van dit levenswerk van Bernadette van den Akker en Wim Habraken, de groepsruimte waar ze de jongeren opvangen, in rook op.

7: Stichting Kuychi
Aangedragen door: Lidwien Jacobs (medewerker AOMI)
Stichting Kuychi is een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen en hun gezinnen in Peru. Het is opgezet door Helena van Engelen. Ze heeft in 2001 huis en haard verlaten om haar roeping te volgen. Inmiddels heeft ze in Urubamba in Peru een basisschool opgericht, een beroepsopleiding, een medische praktijk en een dagcentrum. Daarnaast heeft ze ook een hotel opgericht waar horecaleerlingen werkervaring opdoen en waarvan de winst volledig naar het project gaat.

8: The Amy Foundation
Aangedragen door: Mike Sinke (student AAFM)
The Amy Foundation zoekt sponsoren, zodat zij kinderen naschoolse programma’s aan kunnen bieden. Hiermee creëren ze een veilige omgeving voor kinderen uit de townships zodat ze (tijdelijk) kunnen ontsnappen aan armoede, criminaliteit en bendegeweld.

9: Stichting Dreamcatchers Nederland
Aangedragen door: Imke van Gaal (medewerker CvB)
Stichting Dreamcatchers Nederland maakt de dromen van vrouwelijke vluchtelingen waar. Dit doen wij door in gesprek te gaan met de vrouwen om op deze manier hun persoonlijke wens te achterhalen. Zo zijn wij onder andere al met vluchtelingen naar de Efteling geweest en hebben we een beautydag georganiseerd voor 40 vrouwen in Rotterdam.
Daarnaast zijn er ook andere wensen in vervulling gegaan, zoals iemand die model wilde zijn voor een dag, wilde leren zwemmen of fietsen. Waarom moeten jullie voor ons kiezen?
Wij hebben zelf het geluk gehad buiten oorlogsgebied op te groeien. Dit geldt helaas niet voor iedereen. De vluchtelingen die we spreken hebben vaak veel meegemaakt.
Wij willen ze een steuntje in de rug geven om over hun toekomst na te denken of hun huidige situatie iets te verbeteren. Wat ons uniek maakt, is dat we persoonlijk met de vrouwen in gesprek gaan om hun wensen te achterhalen. Hier kunnen jullie dan ook een bijdrage aan leveren.

10: Medisch Centrum ‘La Source’
Aangedragen door: Jack Bergman (medewerker AVB)
Dit Medisch Centrum zorgt verleent medische zorg in het noorden van Togo, een streek waar nauwelijks medische voorzieningen zijn. Het gaat om een gebied waar ongeveer 600.000 mensen wonen. Met ons project zorgen we ervoor dat mensen zonder geld toch een medische behandeling krijgen als dat nodig is.

11: Stichting Vrienden Ashram (S.V.A.)
Aangedragen door: Sjoerd Bos (medewerker AOMI)
Stichting Vrienden Ashram (S.V.A.) is in 1996 opgericht met als voornaamste doel is de Sri Kanyakumari Gurukula Ashram (SKGA) over een langere periode financiële hulp te bieden.
De SKGA is een kinderhuis in Zuid India. Op het terrein van de Ashram bevindt zich ook een school voor lager en middelbaar onderwijs. Kinderen uit de (arme) omgeving zijn welkom op deze school, die door de SKGA wordt gerund. De S.V.A. financiert jaarlijks ongeveer 10% van de kosten voor voedsel, kleding, onderdak en huisvesting voor gemiddeld 100 kinderen (dec 2016).
Daarnaast wordt de school gesponsord en middels projectmatige steun verder uitgebreid.

12: Muziekidsstudio van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg
Aangedragen door: Els Holman (medewerker LIC)
“Sinds de open dag van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ben ik gecharmeerd van de Muziekidsstudio. Afgelopen november hielden we al een markt van afgeschreven boeken voor dit goede doel. De opbrengst van deze markt brachten we zelf naar Tilburg. We hebben met eigen ogen kunnen zien dat het geld goed besteed wordt. Ik ben hierdoor nog enthousiaster geraakt.”

13: Stichting Samenscholen
Aangedragen door: Ronnie Mauriks (medewerker ATGM)
“Voor de stichting SamenScholen zou ik graag zien dat er geld opgehaald wordt. Het idee is dat ze wateropvang / zuiveringsinstallaties willen maken voor dorpen in Nicaragua (Midden-Amerika). Dit doen ze met lokale materialen en ook wordt ervoor gezorgd dat de installaties onderhoudsarm zijn.”

14: Beat Batten
Aangedragen door: Karin van der Steen (medewerker AI&I)
Batten is een slopende stofwisselingsziekte bij kinderen. De ziekte openbaart zich tussen het 5e en 8e levensjaar. “Roel, een vriendje van mijn zoon (nu 12 jaar) lijdt aan deze vreselijke ziekte. Het is aangrijpend om te zien hoe het leven van 2 leeftijdsgenoten er zo anders uit kan zien. Roel is blind en staat ondanks zijn ziekte heel positief in het leven. Hij is zich nog niet bewust van wat er hem in de toekomst te wachten staat. Er zullen bij hem meer en meer functies uitvallen.”
Kinderen met Batten overlijden gemiddeld tussen hun 15e en 25e levensjaar. Tot op heden is er nog geen medicijn of behandeling mogelijk. De stichting Beat Batten kan essentieel onderzoek financieren
om deze ziekte te behandelen.

15: Tourduals
Aangedragen door: Henk Kuijken (medewerker AI&I)
“Mijn partner is het gezicht van een team die voor dit goede doel gaat fietsen. Ze heeft zelf de diagnose van deze spierziekte ALS/PSMA sinds 4-4-2016.
Ze draagt de ziekte al langer, vermoedelijk sinds 2012. Hopelijk zijn we zelf nog in staat om deze dag, 31 mei 2018, bij te wonen.”

16: Thomas Bouwprojecten
Aangedragen door: Pieter Keeris (medewerker AB&I)
Een vrijwilligersorganisatie die op een kleinschalige wijze bouwprojecten realiseert in India.
“Via mijn bedrijf Keeris Architecten zijn wij nauw betrokken en leveren wij het tekenwerk aan, geheel in het kader van maatschappelijke betrokkenheid (het is dus geen opdrachtgever van ons). De bouwprojecten zijn divers maar zijn altijd ‘dienend’: denk aan scholen, toiletgebouwen, zusterhuizen, etc. Als team/stichting zijn we sterk regio gebonden (alle teamleden komen uit de regio zuidbrabant).”

17: Stichting Free A Girl
Aangedragen door: Jan Derickx (medewerker AOMI)
Meer info: Freeagirl.nl

18: Stichting Adinkra
Aangedragen door: Anne van Hoof (medewerker AI&I)
Meer info: Adinkra Foundation

19: Stichting Vlinderkind
Aangedragen door: een student van ASB
Meer info: Vlinderkind.nl

20: Hersenstichting
Aangedragen door: Hans van den Hout (medewerker DP&O)
Meer info: Hersenstichting.nl

21: De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)
Aangedragen door: Hans Hazelhorst (student AVD)
Meer info: KNRM.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?