Terug naar overzicht

Bier, bitterballen en politiek: ‘Stem Verloren?!’

De politiek en de komende gemeenteraadsverkiezingen een ver van je bed show? Donderdagavond organiseren diverse politieke jongerenorganisaties voor het eerst ‘Stem Verloren?!’ in verschillende Bossche kroegen. Vind je politieke liefde via een speeddate en debateer mee onder leiding van BNN-presentatrice Gwen van Poorten.

Heb jij al enig idee op wie jij gaat stemmen en welke partij het beste bij jouw standpunten aansluit? Of is het een grote warrige boel voor je? Wees niet bang voor uren droog debatteren, de insteek van ‘Stem Verloren?!’ is een gezellige avond waar bier en bitterballen deel van uitmaken volgens medeorganisator en Avansstudent Jordi Prins. “Je kunt je ongezouten mening geven en spellen spelen zoals 30 seconds en een pubquiz.” Of vind je politieke liefde via speeddates.

Niks gericht op jongeren
Jordi, student Bestuurskunde: “Er worden door het hele land debatten georganiseerd, maar weinig specifiek gericht op jongeren.” Diverse jongerenambassadeurs uit Den Bosch vormen samen een klankbordgroep die gevraagd en ongevraagd advies geven aan de gemeente over zaken die jongeren aangaan. “Zoals over de betrokkenheid van jongeren bij de politiek en hoe de gemeente dit zou kunnen verhogen.”

Kleurloos
Daar is nu een antwoord op gevonden in de vorm van een groot politiek evenement. “We vinden het belangrijk dat jongeren kennismaken met politiek, maar ook dat politici de weg naar de jongeren toe weten. Daarom is het zo belangrijk dat dit evenement gehouden wordt. Het is niet kleur of partij gebonden. De jongerenambassadeurs willen juist dat alle politieke partijen uit Den Bosch aanwezig zijn, zodat er een goed beeld van de Bossche politiek geschept wordt.”

Deze nieuwe avond wordt georganiseerd door DWARS, JADB, PINK Noord-Brabant, Jonge Democraten Brabant, JOVD en Jonge Socialisten.

Meer info over deze speciale avond vind je op de Facebookpagina van het event.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?