Terug naar overzicht

Studentenvereniging Minerva zamelt 11.500 euro in voor vluchtelingstudenten

Pixabay

Door onder meer de prijs van een biertje met twintig cent te verhogen heeft de Leidse Studenten Vereniging Minerva vorig collegejaar ruim elfduizend euro ingezameld. De opbrengst gaat naar de stichting Vluchtelingstudenten UAF.

Minerva werkte nauw samen met de vluchtelingstudenten die het voorbereidend jaar van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden volgden. Het motto van de inzamelingsactie was ‘Studenten voor studenten’. De initiatiefnemers vinden dat vluchtelingstudenten recht hebben op alles wat Nederlandse studenten vaak zo vanzelfsprekend vinden, “zoals de vrijheid om een studie te kiezen en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien”.

Verhoging bierprijs
Er werd geld ingezameld met bijvoorbeeld het Rollend Minerva foodtruckfestival en een fiets-sponsortocht. Maar vooral de verhoging van de bierprijs met twintig cent tijdens borrels bleek een succesformule. Van de totale opbrengst kregen alle vluchtelingstudenten in het voorbereidend jaar eerder al een Museumkaart. De rest van het geld ging naar het UAF. Dat blijkt nu in totaal om 11.500 euro te gaan.

Er werden ook activiteiten georganiseerd voor de Leidse vluchtelingstudenten. Coördinator Hildegard Aerden van het voorbereidend jaar noemt de ontmoetingen tussen studenten met en zonder vluchtelingachtergrond “voor iedereen erg waardevol. Ze openen je ogen en verkleinen de verschillen”.

Keihard gewerkt
Ze is onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van Minerva bij de Leidse vluchtelingstudenten: “De Goede Doelencommissie en de leden van Minerva hebben hier geheel belangeloos een jaar lang keihard aan gewerkt. Dat verdient een groot compliment.”

Ook het UAF was blij verrast met de actie. “Dit initiatief kwam in een periode dat de grootste media-aandacht voor de komst van asielzoekers verstomd was, het vond min of meer in stilte plaats”, aldus een woordvoerder.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?