Terug naar overzicht

Recensie: makers Narcos scoren met nieuwe verslavende serie O Mecanismo

Heb je ook zo genoten van de serie Narcos, dan is er goed nieuws. De makers van die serie over de Colombiaanse drugshandel scoren opnieuw een dikke hit met O Mecanismo. Hierin legt een kleine groep agenten het grootste corruptieschandaal in de Braziliaanse geschiedenis bloot.

O Mecanismo, is gebaseerd op het nog steeds gaande Lava Jato–onderzoek. Dat begon als een kleinschalig onderzoek naar een witwasser van geld, maar heeft inmiddels geleid tot aanklachten tegen in ieder geval vier oud-presidenten, verschillende ministers, burgemeesters, parlementsleden en ondernemers.

De serie moet het niet hebben van lugubere moordpartijen en de uitzinnige uitspattingen van Pablo Escobar. Maar veel van wat Narcos zo goed maakt is wel behouden. Zo houden de makers van O Mecanismo er flink de vaart in, schetsen ze met korte flitsen het extravagante gedrag van de corrupte Brazilianen en heeft de serie dezelfde broeierige sfeer. Het acteerwerk is dik in orde en hoewel er veel minder drugs voorbijkomt op het scherm is de serie zeker zo verslavend als Narcos.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?