Recept van de maand: Mexicaans gehakt

    Als er iets is wat ik heb geleerd van mijn huisgenoten sinds ik op kamers woon: zo simpel mogelijk koken. Niet met allemaal rare kruiden die je één keer nodig hebt en dan nooit meer gebruikt. Nee, gewoon lekker simpel. Dus dames en heren, bij dezen een heerlijk simpel gerechtje! Weet je wat het leuke hiervan is? Je kunt de vulling voor van alles gebruiken! Taco’s, wraps, sla wraps en stel je hebt wat over voor de volgende dag: stop het met een plak kaas tussen je tosti!

    4 personen

    Ingrediënten:

    • 400/500 gram gehakt
    • 1 blik maïs
    • 1 courgette
    • 2 paprika’s
    • 1 zakje fajita kruiden
    • 1 kleine verpakking crème fraîche
    • Sla

    Bak het gehakt in een wok en snijd onder tussen alle groenten in kleine blokjes. Wanneer het gehakt bijna gaar is, kun je de groentes toevoegen! Het kan zijn dat er veel vocht vrij komt, dit kun je eventueel afgieten. Je kunt het ook gewoon laten zitten natuurlijk. Wanneer de groentes gaar zijn, kun je het zakje fajita kruiden toevoegen. Voeg daarna 2 à 3 eetlepels crème fraîche toe om het wat smeuïger te maken. Et voila!

    Je kunt er ook voor kiezen om als bijgerecht lekkere nacho chips te halen met een salsa dipje.

    Enjoy your diner!

    MEER ARTIKELEN OVER

       

    DEEL DIT ARTIKEL

    REAGEER OP DIT ARTIKEL

    * Verplicht veld

    REACTIES

    Er zijn nog geen reacties.

    TRENDING OP SOCIAL
    Volg voor het laatste nieuws @PuntAvans

    Volg Punt.