Terug naar overzicht

Avans Breda start inzamelingsactie voor de Voedselbank

De Bredase Avanslocaties zamelen, net als vorig jaar, weer levensmiddelen in voor de Voedselbank. In de week van 9 tot en met 13 april kan iedereen een bijdrage leveren.

Er staan bij de receptie kratten van de Voedselbank. Hier kun je allerlei levensmiddelen doneren. Op het boodschappenlijstje staan verschillende producten die ze graag willen hebben. Deze producten kun je meenemen en inleveren.

Organisatie
De voedselbank helpt mensen die onder de armoede grens leven door hen wekelijks gratis voedsel te geven. Dit kan de organisatie doen door onder meer samenwerkingen met regionale bedrijven en supermarkten. Zij doneren voedsel of non-food goederen die geen economische waarde meer hebben. Alsnog heeft de Voedselbank veel baat bij dit soort inzamelingsacties.

Peter Krusemeijer, oud-medewerker van DIF, is vrijwilliger bij de Voedselbank en drijvende kracht achter de actie. Hij ziet dagelijks hoe noodzakelijk de Voedselbank is. In Breda alleen al maken er 400 gezinnen gebruik van.

Opbrengst
Vorig jaar werden uiteindelijk zeventien kratten gevuld met producten. Dit jaar hopen ze op het dubbele. “Help dus mee met de inzamelingsactie. Als de helft van alle studenten bijvoorbeeld een pakje macaroni meeneemt, hebben we al een gigantische opbrengst”, vertelt mede-organisator Astrid Damen.

Geld doneren is ook een optie. Dat kan hier: http://voedselbankbreda.nl/donatie/
Heb je vragen of suggesties over de actie, mail ze aan evenementen@avans.nl

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?