Terug naar overzicht

Koningsdag: De vetste feesten in de Avanssteden op een rijtje

De drie Avanssteden kleuren weer helemaal oranje. Wil jij dit jaar Koningsdag vieren in een van deze plaatsen? Punt verzamelde de leukste evenementen en zette ze op een rijtje.

Breda 
Net als vorig jaar is er in de binnenstad van Breda helaas niet veel groots te doen. Er zijn geen podia, geen muziek en geen buitenbars. Maar dat maakt het niet minder leuk om Koningsdag in Breda te vieren. Tijdens koningsnacht bouw je een feestje met vereniging Maximus in Sociëteit het Forum. In de splinternieuwe kroeg kun je een biertje scoren voor maar €1,70.

En de volgende dag bevindt één van de grootste en populairste festivals van Nederland zich ook dit jaar weer op het Chasséveld: 538Koningsdag. 40.000 mensen genieten van de bekendste artiesten van Nederland. Met dit jaar onder andere Armin van Buuren, Hardwell en DI-RECT. Het festival is uitverkocht, maar op Ticketswap worden dagelijks nog kaarten aangeboden, mocht je er toch graag bij willen zijn.


Tilburg
Tijdens de Koningsnacht in Tilburg is hét jaarlijkse evenement ‘Tilburg zingt’. Van 18.00 tot 01.00 uur worden door honderden mensen veel bekende liedjes gezongen op het Stadhuisplein. Het is een gezellig gratis evenement met een afterparty in de kroegen van de Stadhuisstraat. Ondertussen barst het feest in 013 los met Vunzige Deuntjes XXL.

Ook in de Oranjestraat bij Gin Fizz is het feest tijdens de koningsnacht. Verschillende artiesten zijn er te vinden van 21.00 tot 04.00 uur. Op Koningsdag zelf gaat dit feest vanaf 15.00 uur door. Op het Piusplein vind je diverse artiesten, een silent disco en een cocktailbar.

Den Bosch 
Ook dit jaar staan er diverse podia in de Bossche binnenstad. Op het Minderbroedersplein, in de Uilenburg, Karrenstraat en op het Kerkplein klinkt swingende muziek met een brede programmering.

Traditiegetrouw opent Trane met Tuite Koningsnacht op het Kerkplein en we vinden ‘Dorpstraat ons Dorp’ op het Minderbroedersplein. De Karrenstraat is gevuld met beats van DJ’s als Tomcio, Ramo en Sebasco.

Kingsland vindt ook weer plaats in de stad op de Pettelaarse Schans. Kaarten zijn nog steeds te koop vanaf €31,78. De artiesten die dit jaar optreden zijn onder andere Lucas & Steve, Nicky Romero, de Partysquad en Sam Feldt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?