Terug naar overzicht

Recept van de maand: easy vegetarische hamburger

Toen ik voor het eerst een vegetarische hamburger in de pan gooide, was ik nogal sceptisch. Ik kon me niet voorstellen dat dat lekker kon zijn, maar ik wilde het gewoon een keer proberen. Ik was dan ook compleet verrast toen ik de eerste hap nam, want: jeetje wat lekker!

En weet je wat het voordeel is van een vegetarische hamburger? Hij hoeft niet gaar te worden! Dus je hoeft hem alleen maar even op te warmen in de pan. Makkelijker kan niet als je het mij vraagt.

Iedere winkel heeft voortaan wel vegetarische producten, dus ook dat moet geen probleem zijn. En het is natuurlijk goed voor het milieu om een keertje vegetarisch te eten! Door één week geen vlees te eten, bespaar je bijvoorbeeld 7 maanden douchewater (!!).

2 personen

Ingrediënten:

In principe kun je gewoon zelf kijken wat je lekker vindt op een burger, maar hier een voorbeeldje van een van mijn creaties!

  • 2 vegetarische burgers
  • 2 kaiserbroodjes
  • 1 ui
  • Zakje sla
  • Bakje tzatziki
  • Cherrytomaatjes

Bak de burgers een paar minuten in de pan. Snijd ondertussen de ui in ringetjes en bak deze mee met de burgers. Snijd het broodje open en besmeer de bodem met een laagje tzatziki. Bestrooi met sla. Wanneer de burgers klaar zijn, leg je deze op het bedje van sla. Smeer de burger nogmaals in met tzatziki, doe de gebakken ui er overheen en snijd wat cherrytomaatjes voor erop.

Eet smakelijk!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?