Avansmailboxen stromen over met honderden onzinmails

  Stroomt jouw mailbox ook vol met ongewenste mails over cijfers, Fortnite of Instagram? Je bent niet de enige. Het treft duizenden Avansstudenten.

  Er is geen sprake van een hack, maar van een domme fout van een student. Het was zijn bedoeling om een bepaalde groep te bereiken voor zijn onderzoek.

  Volgens een persvoorlichter van Avans is de student in kwestie geschrokken van de gevolgen. “Dit was niet zijn bedoeling. Avans kan technisch niet de replys op betreffende e-mails filteren. Het enige wat je zelf kunt doen, is niet reageren op het bericht, want daarmee houd je de ergernis in stand. Avansstudenten hebben toegang tot een grote lijst met e-mailadressen, als je die wilt gebruiken, kan dat.”

  Sneeuwbaleffect
  Om kwart voor twaalf ging de eerste e-mail de deur uit, sindsdien is het raak en reageren studenten op elkaar. Volgens een Avansstudent was het direct chaos in de collegezalen. Sommigen studenten hebben de e-mailapp al van hun telefoon verwijderd. Het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren. Als gevolg van deze ongewenste e-mails is Outlook trager dan normaal.

  In het verleden vond ook al vaker een mailbom plaats.

  Sancties
  In het Protocol voorzieningen en huisregels Avans Hogeschool staat het volgende: ‘Het is studenten en medewerkers niet toegestaan om e-mails van zodanige omvang en/of aan een groot aantal geadresseerden te sturen dat hierdoor het e-mailverkeer van Avans Hogeschool overmatig wordt belast; Om e-mail (in de vorm van spam) te versturen. Ten aanzien van e-mail heeft Avans Hogeschool gedragsregels opgesteld.’
  Sancties die hierop staan: waarschuwing, berisping, taakstraf, schorsing en/of beëindiging van de inschrijving.

   

   

   

  Meer artikelen over

           

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • M.b.t. de reactie over AVG: De mailinglijsten zijn private google groups waarin je als student niet kunt zien wie er nog meer in die group zitten. Via deze groepen heb je dus toegang tot iedereens mailadres, totdat diegene besluit te reageren.

  • Kansloos dat een student aan de mailinglijst kan komen van alle studenten. AVG is dus duidelijk niet op orde bij Avans!