Terug naar overzicht

Recensie: Isle of Dogs is een visueel pareltje met gortdroge humor

Wie bekend is met regisseur Wes Anderson herkent in elke film zijn unieke gevoel voor esthetiek en humor. De nieuwste stopmotion-animatiefilm Isle of Dogs vormt daarop geen uitzondering. De film is niet alleen grappig, maar zit vol prachtige beelden, tot in de puntjes gestileerd.

Isle of Dogs gaat over het fictieve Japanse plaatsje Megasaki. Daar besluit een griezelige burgemeester van de ene op de andere dag dat alle honden moeten worden gedeporteerd. Hond Spots moet het als eerste ontgelden. Met de hulp van andere verbannen viervoeters gaat zijn baasje Atari hem zoeken.

Stoere zwerfhond
De stemmen van de personages worden vertolkt door een sterrencast, bestaande uit onder meer Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Edward Norton en Bill Murray. Toch is de grootste uitblinker Bryan Cranston (Breaking Bad). Hij lijkt geknipt voor de rol van de stoere, koppige zwerfhond Chief.

Smullen
Als je Ilse of Dogs uitspreekt, klinkt het alsof je I love Dogs zegt. Dat is geen toeval: het verhaal is een ode aan honden. Liefhebbers van Andersons eerdere films, zoals Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel, zullen ook nu weer smullen. Niet alleen vanwege de mooie, gedetailleerde beelden, maar ook door de gortdroge humor.

Isle of dogs is vanaf morgen overal te zien.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?