Terug naar overzicht

Recensie: Latijns-Amerikaanse invloeden tillen komedie Overboard naar een iets hoger niveau

Kate is een alleenstaande moeder van drie kinderen die wordt ingehuurd om het luxe schip van de egoïstische miljonair Leonardo schoon te maken. Die behandelt Kate als oud vuil en weigert haar zelfs te betalen. Wanneer Leonardo per ongeluk overboord slaat en met geheugenverlies op het strand aanspoelt, ziet Kate haar kans om hem terug te pakken.

Overboard is een remake van de gelijknamige komedie uit 1987, toen met Goldie Hawn en Kurt Russel in de hoofdrollen. In de nieuwe versie is het de man die geheugenverlies krijgt, maar verder is het basisverhaal grotendeels hetzelfde gebleven.

Deze versie van Overboard richt zich duidelijk op de Latijns- Amerikaanse markt. Dat blijkt uit de hoofdrol voor de Latijns-Amerikaanse acteur Eugenio Derbez die Leonardo speelt. Ook de rest van de cast is voor meer dan de helft Latijns-Amerikaans en hun teksten zijn vooral Spaanstalig. Laten het net deze personages zijn die Overboard ietsjes optillen boven het niveau van de standaard romantische komedie.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?