Recept van de maand: pittige groene curry

    Ik kan me voorstellen dat je als student zijnde nou niet echt heel vaak veel groenten eet. Als ik kijk naar wat er in mijn huis vooral wordt gegeten: wraps, pasta, pasta en nog meer pasta. Met veel room, pesto, sausjes en weinig groenten. Nu ben ik iemand die best gewoon een hele week mee kan eten. Maar na een tijdje heb ik altijd toch iets van: ik wil groenten!! Dus: tijd voor een lekker gezond en verantwoord recept met veel groenten!

    4 personen

    Ingrediënten:

    • 200 gram ongekookte rijst
    • 400 à 500 gram roerbakgroenten
    • 500 gram kipfilet
    • Optioneel: boontjes (ik voegde deze extra toe)
    • 30 gram currypasta (ik gebruik altijd deze)
    • Een scheutje water
    • 2 eetlepels Philadelphia Light
    • 3 kleine citroenbladen (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
    • Olie voor in de pan
    • Kruidenbouillon

    Snijd de topjes van de boontjes af en snijd de boontjes eventueel in wat kleiner stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een wok met olie. Breng op smaak met peper en zout. Gooi hierna de groentes erbij. Voeg na een tijdje de currypasta en het water toe. Verkruimel de kruidenbouillon boven de pan. Voeg na een tijdje de Philadelphia light en de citroenbladen toe. En vergeet natuurlijk de rijst niet : kook deze ondertussen volgens de verpakking.

    Enjoy!

    MEER ARTIKELEN OVER

    DEEL DIT ARTIKEL

    REAGEER OP DIT ARTIKEL

    * Verplicht veld

    REACTIES

    Er zijn nog geen reacties.

    TRENDING OP SOCIAL
    Volg voor het laatste nieuws @PuntAvans

    Volg Punt.