Terug naar overzicht

Hey DJ! Deze drie Avansstudenten jagen succesvol hun dromen na

Champagnebaden, privéjets en miljoenen op de bank? DJ zijn of een hardstylelabel runnen naast hun studie bij Avans is voor deze student een passie, maar vooral ook heel hard werken.

Hayo IJpelaar
Eigenaar van hardstylelabel Overwatch Music

Student Communication & Multimedia Design in Breda

Het label: “Dat hebben we een paar maanden geleden met tien vrienden opgericht. Tot oktober trad ik met twee vrienden op als dj. We draaiden op plekken zoals Club NYX en Escape in Amsterdam. In oktober hebben we daar afscheid van genomen, we vonden het niet meer interessant. Daaruit is ons label voortgekomen.

Naam: “Die is ontstaan na een wilde brainstormsessie. Iemand gooide Overwatch in de groepsapp en iedereen was het er meteen over eens dat dat ‘m moest worden.”

Idolen: “Headhunterz, Noisecontrollers en Atmozfears. Wat betreft labels: Scantraxx van The Prophet. Scantraxx is het grootste hardstylelabel ter wereld en dat heeft The Prophet in zijn eentje opgebouwd.”

Tijd: “Ik ben continu bezig met ons platform. Ik stuur de hele dag appjes naar artiesten en luister naar hun nieuwe muziek. Bij elkaar opgeteld ben ik er zeker wel een uur of drie mee bezig. Als één van onze artiesten moet optreden in het weekend, gaan we bijna altijd mee.”

Mooiste moment: “Als dj was dat optreden tijdens het afsluitende festival van de Intreeweek in Amsterdam. Wat ons label betreft, is het mooi om te zien hoe hard we groeien. Het is in een paar maanden echt ontploft. Festivals contacten ons voor boekingen, er zijn interviews met artiesten en de nieuwe muziek wordt binnen no time duizenden keren beluisterd. Een gozer uit Engeland heeft een speciale fanpage opgezet en we krijgen foto’s van plekken over de hele wereld dat onze stickers daar hangen.”

Misopvatting: “Dat de hardstylescene agressief is en iedereen met uilenogen rondloopt. Dat laatste heb je bij elk muziekfestival. De scene is juist super mooi, het is één grote familie. Als kleintje in deze wereld is het heel hard werken achter de schermen. Iedereen denkt dat het altijd tof is. Maar kijk naar Avicii. Dat was een eyeopener voor ons: zo kan het ook lopen.”

Droom: “Dat onze artiesten nog meer vette muziek uitbrengen en iedereen uit de scene Overwatch Music kent. De ultieme droom: onze artiesten in de line-up bij Defqon en Qlimax.”


Amy Guns alias GUNZA

Student Advanced Business Creation in Den Bosch

Naam: “Vriendinnen noemden mij voor de grap altijd al dj Gunza, toen ik riep dat ik dj wilde worden. ‘Gewoon’ dj Guns deed me te veel aan pistolen denken, dat vond ik te heftig.”

Begonnen: “Met kerst, anderhalf jaar geleden, toen ik van mijn broer een koptelefoon en een boek kreeg, nadat ik al jaren zei dat ik dj wilde worden. Hij vond het tijd dat ik het ging waarmaken. Een vriendin gaf mij vorig jaar op voor Battle of the Beats in P79 Den Bosch. Ik won, net als Battle of de DJ’s, en van daaruit is het balletje gaan rollen.”

Stijl: “Urban, R&B en Moombahton. Ik heb op soundcloud een aantal remixen van bestaande nummers uitgebracht die ook door andere dj’s gedraaid worden.

Mijn voorbeelden: “Nafthaly Ramona, omdat het een vrouw is en Freddy Moreira. Hij staat met zóveel energie achter die draaitafel.”

Optreden: “Dat doe ik zes à zeven keer per maand tijdens diverse urbanfeestjes. Dat aantal blijft oplopen. Ik schrok ervan hoe snel het in een keer ging na het winnen van een plek op het podium tijdens het HBO Intro festival. Als je door de juiste mensen gezien wordt, kan het hard gaan.”

Mannendomein: “In het begin vond ik het spannend, die dj-wereld. Er staan bijna alleen maar mannen achter de draaitafel. Ik was eerst bang dat anderen zouden denken: daar komt een vrouw, die zal het niet kunnen. Maar het is heel gaaf om als enige vrouw in de line-up te staan en dan een goede set neer te zetten. Ik krijg veel positieve reacties!”

Mooiste moment: “Toen ik mocht draaien tijdens het Urban Music Festival in Club Versuz in Hasselt (Belgie). Ik mocht optreden op het drukste moment van de avond. Er liepen ongeveer drieduizend bezoekers en de hele club was uitverkocht. Ik vond het van tevoren echt heel spannend, maar toen ik eenmaal op het podium stond, verdween dat meteen en heb ik heel erg genoten.”

Droom: “Een groot buitenfestival heb ik nog niet meegemaakt, dus dat staat wel op mijn bucketlist. Iets midden in Amsterdam, bijvoorbeeld Vestival. Al moet ik mijn doelen naar boven bijstellen, als ik zie hoe ver ik in anderhalf jaar al ben gekomen.”


Timo van Belkum alias DJ TimoV

Student Commerciële Economie in Den Bosch

Naam: “Ik vond TimoV leuk klinken, verder geen spannend verhaal.”

Begonnen: “Op mijn twaalfde draaide Quintino op een schoolfeestje. Dat wil ik ook, dacht ik toen. Ik ben begonnen met oefenen op mijn computer. Op mijn zestiende draaide ik op feesten en sinds mijn achttiende in kroegen en discotheken in de stad.

Stijl: “Ik zit vooral in de househoek. Maar het is afhankelijk van waar ik draai. In een kroeg draai ik voor ieder wat wils.”

Mijn voorbeelden: “Hardwell, Swedish House Mafia en natuurlijk Quintino.”

Optreden: “Dat doe ik ongeveer één à twee keer per weekend. Maar ik ben elke dag bezig met het uitzoeken en het maken van muziek. Mensen denken vaak dat je veel verdient met optredens. Maar daarbij worden al die thuisuren niet meegerekend.”

Inspiratie: “Die doe ik tijdens het stappen op. Als ik een leuk nummer hoor, sla ik dat op. En ik luister veel naar andere dj’s via Soundcloud. Verder ga ik naar festivals. Tussen het publiek zie ik als bezoeker wat wel en wat niet werkt. Dat kan ik weer gebruiken voor mijn eigen optredens.”

Mooiste moment: “Vorige zomer mocht ik een week draaien in een discotheek in Albufeira. Zij betaalden naast mijn gage ook mijn vlucht, verblijf, eten en drinken. Met mij verbleven daar nog wat dj’s. Ik moest om 4.00 uur draaien en ging daarna tot 7.00 met die dj’s op stap. Overdag konden we uitbrakken. Deze zomer ga ik weer terug!

Grootste misvatting: “Anderen denken dat het leven van een dj uit drank en vrouwen bestaat. Ik ben vooral veel met muziek bezig!”

Droom: “Draaien op Ultra MusicFestival in Miami. Dat is hét dancefestival van de wereld. Als je daar op zondagavond als afsluiter mag draaien, dan heb je het gemaakt! Al lijkt draaien op Tomorrowland in België me ook heel vet.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?