Terug naar overzicht

Recensie: Vegarabia is de Arabische keuken met een vegetarische twist

Steeds meer mensen eten minder dierlijke producten. Logisch dus, dat er een stortvloed van vega-kookboeken op de markt is. Vegarabia past goed in dat rijtje thuis. Het is een lijvig kookboek van de moderne Arabische keuken met alleen vegetarische recepten.

Auteurs Greg en Lucy Malouf vormen samen een begrip binnen de moderne Arabische keuken. Greg groeide met zijn Libanese ouders op in Australië en schreef met Lucy prijswinnende kookboeken zoals Saha over Libanon en Saraban over de Perzische keuken.

Kousa mahshi
Hun laatste boek Vegarabia telt 272 pagina’s aan gerechten die de rijkdom van de Midden-Oosterse keuken zeker eer aandoet. Wat dacht je van gegaarde aubergines met een saffraan-limoencrème? Of de klassieker kousa mahshi: een recept van gevulde courgette gekookt in yoghurt.

Uitblinker
Sommige gerechten zijn minimalistisch en staan in een handomdraai op tafel, maar over het algemeen mag je best uitpakken in de keuken. Echte kookfanaten uit bijvoorbeeld Iraaks-Koerdistan, Saoedi-Arabië en Marokko doen dat immers ook, compleet met excessief gebruik van kruiden. Boeken over de Arabische keuken zijn er in overvloed, maar Vegarabia is zeker een uitblinkertje.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?