Terug naar overzicht

Brand AKV St. Joost onder controle, omvang schade onbekend

Het gebouw van de Akademie voor Kunst en Vormgeving| St. Joost in Den Bosch staat in brand. De brandweer heeft drie bluswagens en een hoogwerker ingezet om het gebouw aan de Parallelweg te blussen. Er waren geen mensen in het pand aanwezig.

AKV|St. Joost zit net een studiejaar in het pand dat in totaal voor 3,9 miljoen euro verbouwd is door Avans. Het is al de derde keer dat de Bossche Kunstacademie wordt getroffen door een brand, schrijft Brabants Dagblad.

Het is nog onduidelijk of de brand in de berm is begonnen en is overgeslagen op het gebouw of andersom. Het treinverkeer rond Den Bosch ligt tijdelijk stil. De brand zou begonnen zijn rond kwart voor twee en was rond 17.00 uur onder controle.

Update: 18.30 uur
Er zijn mogelijk nog wat kleine brandjes in het pand waardoor het nog niet volledig wordt vrijgegeven. Een delegatie van Avans, de kunstacademie en experts mag vanavond na 20.00 uur het pand betreden, meldt de persvoorlichter. Over de oorzaak en de omvang van de schade is nog niets bekend.

Update: 19.15 uur
Er hangt te veel rook in het pand. Op last van de brandweer kan de delegatie van Avans en experts pas morgen het gebouw in om de schade te inventariseren. Morgenochtend bepaalt de brandweer na meting van de luchtkwaliteit of het pand toegankelijk is. Voor studenten en medewerkers die eigendommen uit het gebouw willen halen, wordt de komende dagen een regeling getroffen. Zij worden per e-mail geïnformeerd.

Punt. Of had jij nog wat?

A

Kan iemand van de brandweer jullie niet iets zeggen over de schade binnen?

2018-07-08 19:22:05

Arold Roestenburg

Martine het pand is nog niet vrijgegeven. Pas na 20.00 uur mag een delegatie van Avans en experts het pand betreden. Over de omvang van de schade is dus nog niets bekend.

2018-07-08 18:34:27

Martine

is er al iets bekend over de bibliotheek?

2018-07-08 18:32:36

Meer lezen?