Terug naar overzicht

Droombijbaan: Leendert rijdt betaald auto’s door Europa

De ene keer rijdt Leendert Trouwborst, student Commerciële Economie in Den Bosch, door Zweedse landschappen auto’s terug naar Nederland. De andere keer brengt hij een auto terug naar Nederland terwijl hij lavendelvelden in Zuid-Frankrijk passeert. En hij krijgt er nog voor betaald ook.

“Via LinkedIn reageerde ik op een oproep van een bedrijf, er moest een auto van Eindhoven naar Den Bosch gereden worden”, vertelt Leendert. “Dat beviel mij prima. Ik vertelde de baas van het bedrijf: als jullie nog een keer een klus hebben, bel me dan.”

En zo geschiedde. Leendert werd nog een keer benaderd. Dit keer of hij even vanuit Wenen een auto naar Bern kon rijden. De auto’s die hij van a naar b verplaatst, zijn van een bedrijf dat concurreert met Google Streetview. “Wanneer er onderhoud moet plaatsvinden of er moet nieuwe apparatuur geïnstalleerd worden op de auto’s, word ik ingeschakeld.”

Zo kan het dat Leendert ’s nachts naar het vliegveld moet en enkele uren later in Warschau in Polen staat, tussen de lavendelvelden nabij Lyon in Frankrijk rijdt of in de sneeuw in Zweden, terwijl het in Nederland 15 graden is. “Onderweg stapte ik een paar keer uit om van al het moois te genieten.”

Het vetste moment noemt Leendert zijn rit vanuit Marseille. “Ik nam mijn zwembroek mee. Nadat ik de auto had opgehaald, ben ik naar de Middellandse zee gereden en heb ik een duik genomen.”

Inmiddels heeft Leendert heel wat van Europa gezien. Soms zit er haast achter een klus en moet hij in één ruk naar Nederland rijden. Maar het is al vaker voorgekomen dat hij de stad goed kan ontdekken en er kan blijven overnachten. “Het is echt niet normaal, maar álles wordt vergoed! Het hotel mag ik zelf uitzoeken en, verschillend per land, krijg ik een dagvergoeding. Zo kreeg ik in Zwitserland 60 euro om van te eten. Voor Polen, wat natuurlijk wat goedkoper is, 20 euro. Daar heb ik goed van kunnen eten!”

“Ik heb weinig moeite met mijn studie”, verklaart Leendert. Hierdoor is hij flexibel en kan hij makkelijk een paar dagen weg om auto te rijden. Verder kleven er alleen maar voordelen aan zijn bijbaan. “Het is heel relaxed, ik kan mijn eigen tijd indelen. En gelukkig vind ik het leuk om te rijden.”

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?