Terug naar overzicht

Gebouw AKV|St.Joost Den Bosch nog onbegaanbaar na grote brand, omvang schade onbekend

Na de grote brand die gisteren woedde in het gebouw van AKV|St.Joost, is er nog veel onduidelijk over de situatie in het pand. Op last van de brandweer bleef het gebouw vandaag  gesloten. 

De brandweer en politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het gebouw is nog niet vrijgegeven door de hulpdiensten en de gemeente. Het bezoek van een delegatie van Avans en de kunstacademie is ook uitgesteld.

Na vrijgave gaat Avans samen met de leveranciers van het gebouw alle installaties inspecteren om te beoordelen wat de bruikbaarheid is voor de komende periode.

Op zondagmiddag rond kwart voor twee brak er een grote brand uit in of naast het gebouw aan de Parallelweg. Tot in de verre omtrek waren er grote zwarte wolken te zien. Het kostte de brandweer bijna drie uur om de grote uitslaande brand onder controle te krijgen. Op last van de brandweer reden er urenlang geen trein van en naar het station in Den Bosch.

Voor studenten en medewerkers die eigendommen uit het gebouw willen halen, wordt de komende dagen een regeling getroffen. Zij worden per e-mail geïnformeerd.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?