Terug naar overzicht

Net afgestudeerde Bas zet je af op je favoriete festivals

Festivalgangers die niet in de omgeving van het evenement wonen, moeten vaak met trein én pendelbus naar het terrein. Dat kan makkelijker, dacht Bas van Bers, vorige maand afgestudeerd bij Avans in Breda. Sinds twee jaar regelt hij busvervoer vanuit alle uithoeken van Nederland naar grote techno- en housefestivals. “Nu hoef je nooit meer de afsluiter van een festival te missen.”

Bas, net afgestudeerd bij Ondernemerschap & Retail Management in Breda, runt zijn bedrijf Festival Transfer samen met zijn goede vriend Olivier. “We kwamen op het idee toen we na een festival in Amsterdam waren gestrand omdat er geen treinen meer reden. Voor een ander festival besloten we zelf een busje te huren. Er was plek voor vijftig man, dus plaatsten we een oproepje op Facebook. Binnen no time waren alle plekken vergeven. Twee dagen na dat festival hebben we ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.”

Sindsdien groeit het bedrijf van Bas hard. Strafwerk, Awakenings, Verknipt en Draaimolen zijn maar een paar van de bekende festivals waar Festivaltransfer actief is. Het succes is volgens Bas te wijten aan ‘keihard werken’. “De afgelopen jaren hebben we ongelooflijk veel tijd geïnvesteerd in het concept. Als ik ergens voor ga, zet ik me voor de volle 100 procent in. Dat werpt nu zijn vruchten af. Soms realiseer ik me ineens hoe snel het allemaal gegaan is. Bizar!“

Mond-tot-mondreclame
De mannen hadden veel aan mond-tot-mondreclame. “Mensen die Festival Transfer gebruiken, tippen hun vrienden. Het verspreidt zich als een lopend vuurtje.”

Dit festivalseizoen werken Bas, Olivier en Rik ook samen met grote festivals. “Eerst waren wij vooral een tussenbedrijf. Festivalbezoekers konden via ons hun persoonlijke vervoer regelen voor festivals, maar nu gaan we steeds meer samenwerken met de organisaties zelf. Grote festivals zoals Verknipt en Draaimolen zijn al overstag gegaan. Zij maken reclame voor ons op hun eigen Facebookpagina. We zijn ook het enige onafhankelijke vervoersbedrijf dat op deze manier wordt gepromoot.”

Op lange termijn hoopt de oud-student een totaalpakket van vervoer aan te kunnen bieden, zodat festivalorganisatoren ál hun vervoer door Festival Transfer laten regelen. “Nu brengen we mensen naar festivals, straks willen we ook de pendelbusmarkt veroveren.”

Vanuit Brabant
De Brabanders denken er overigens geen seconde aan om in de Randstad te wonen voor hun bedrijf. Bas: “Dat is absoluut niet nodig, we zouden alles wat we nu doen zelfs in een hutje op de hei kunnen regelen. Breda is mijn thuis, dus hier blijf ik wonen.”

Punt. Of had jij nog wat?

alteid lahm

Ik maak er weleens gebruik van en moet het zeggen dat het heerlijk is. Je kan op je gemakt drinken en daardoor hoef je geen rekening te houden dat je nog zelf moet rijden. Perfecte oplossing.

2018-07-04 16:13:54

Meer lezen?