Terug naar overzicht

Asociaalparkeergedrag teistert ook Onderwijsboulevard Den Bosch: plekken voor mindervaliden ongeoorloofd bezet

De colleges zijn nog niet eens officieel begonnen en de gangen zijn nog nagenoeg leeg. Maar de parkeergarage aan de Onderwijsboulevard doet anders vermoeden. Na Breda staan nu ook aan de Onderwijsboulevard auto’s ongeoorloofd op de parkeerplekken voor mindervaliden.

“Auto’s ongeoorloofd geparkeerd op de plekken voor mindervaliden? Boete!”, grapt een van de conciërges. De parkeergarage van de Onderwijsboulevard telt drie parkeerplekken voor mindervaliden. Twee van de drie auto’s hebben echter geen speciale kaart.

Kaarten
De kaarten om op de auto’s van de foutparkeerders te leggen, liggen al klaar bij de Bossche conciërges. Want van foutparkeren hebben de autobezitters een handje. “Het komt hier niet vaak voor dat auto’s op de plekken voor mindervaliden worden geparkeerd. Wel verzetten automobilisten vaak pionnen om te kunnen parkeren.” Zo blokkeren de auto’s in- en uitgangen en voetpaden.

Parkeren kan ook gewoon achter het oude AKV|St.Joost gebouw. Staat het daar vol? Dan mogen medewerkers gratis parkeren in de Paleiskwartiergarage.

Breda
Het asociale parkeergedrag aan de Hogeschoollaan in Breda riep vorig collegejaar al een hoop verontwaardiging op. Daar zijn inmiddels maatregelen genomen. Zo worden de kentekens van foutparkeerders genoteerd. Blijkt de auto van een ander bedrijf te zijn, dan wordt er een melding gemaakt bij die werkgever.

Punt. Of had jij nog wat?

wil kwinten

Toch denk ik dat een bord met opschrift: Parkeren zonder vergunning kan u 350 euro kosten. Beter werkt.

2018-08-22 17:36:44

Meer lezen?