Terug naar overzicht

Eerste stap groene Onderwijsboulevard: geen bussen meer naar Avans Den Bosch

Visualisatie door D66Veel minder tot geen auto’s, minder asfalt en meer groen. Het plan van D66 om van de Onderwijsboulevard een groene onderwijscampus te maken, ligt al een tijd klaar. De eerste stap, anderhalf jaar na het eerste planontwerp: de bushaltes worden vanaf 15 december opgeheven.

Niet meer vrezen of de bussen van Arriva wel op het laatste nippertje voor je stoppen terwijl je oversteekt en geen ongeduldige automobilisten die bij het zebrapad voorrang nemen. Dat klinkt als muziek in de oren voor iedereen die elke dag naar de Onderwijsboulevard loopt vanuit het trein- of busstation.

Lees ook: D66 wil autovrije Onderwijsboulevard Den Bosch

Andere bushaltes
Aan die ongeduldige automobilisten moet nog gewerkt worden. Maar als het goed is, zullen bussen de lange straat op niet al te lange termijn vermijden. De bussen van Arriva rijden straks niet meer voor het Koning Willem I College, de HAS en Avans langs, maar stoppen op de ‘koppen’ van de Onderwijsboulevard aan de Vlijmenseweg en aan de Simon Stevinweg. Aan de Vlijmenseweg is daarvoor al een bushalte gebouwd, meldt het Brabants Dagblad.

Voorstel
Een uitwerking van de groene onderwijscampus is er nog niet, maar een onderzoek naar het plan is wel opgenomen in het bestuursakkoord van de gemeente. Al is het omgooien van het bussennetwerk een duidelijke eerste stap. College van burgemeester en wethouders meldt in een voorstel aan de raad dat bussen straks helemaal niet meer over de Onderwijsboulevard rijden.

Punt. Of had jij nog wat?

Sjef

Kan er ook ergens fatsoenlijk geparkeerd worden (voor degene die geen OV-kaart meer hebben)? In de parkeergarage is het nu belachelijk duur als je daar moet parkeren...

2018-09-11 11:56:41

Meer lezen?