Terug naar overzicht

Gooi je colaflesje vandaag en morgen niet in de vuilnisbak!

Een flesje cola of ijsthee gekocht in de kantine bij Avans? Gooi hem dan vandaag en morgen niet in de vuilnisbak! In het kader van World Cleanup Day zamelen cateraar Eurest en de Greenoffice van Avans de petflessen in.

Officieel is het op zaterdag 15 september World Cleanup Day. Op die dag gaan mensen wereldwijd  zoveel mogelijk zwerfafval opruimen. Bovendien is er een smartphone-app ontwikkeld waarop je kunt aangeven waar je het zwerfafval hebt gevonden en hoeveel het precies is. Met alle verzamelde data kan in kaart gebracht worden wat de zogeheten ‘zwerfafval hotspots’ zijn.

GreenOffice en Eurest vragen met hun actie aandacht voor World Cleanup Day en de enorme hoeveelheid afval die we met zijn allen in de natuur dumpen. Van alle verzamelde flessen wordt een kunsstuk gefabriceerd.

Punt. Of had jij nog wat?

Renate

Idd rare logica. Ik snap dat plasticafval een probleem is, maar om als verkoper ervan met de vinger te zwaaien? En op te roepen dit niet in de gescheiden plasticbak te doen maar in te leveren zodat ze de hoeveelheid zwerfvuil kunnen aantonen? Huh?!

2018-09-13 00:34:24

Jake Owen Raats

Wat een onzin. Ze willen aandacht vragen voor de enorme berg afval die we de natuur in zouden slingeren, door middel van flesjes te verzamelen die we anders in de prullenbak op school zouden gooien?

2018-09-12 11:18:18

Meer lezen?