Terug naar overzicht

Recept van de maand: Pasta pesto

Pasta is eigenlijk altijd goed en vooral als je dan ook nog weinig moeite hoeft te doen om iets heerlijks op tafel te zetten! Een keertje uitsloven voor je huisgenoten? Probeer dit receptje eens. Je kunt dit recept ook makkelijk vegetarisch maken door de kip weg te laten!

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 potje pesto (90 gram)
  • Crème fraîche (1 à 2 eetlepels)
  • Peper
  • Zout
  • Olie

Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg een blokje groentebouillon toe en doe de pasta in de pan. Kook volgens de verpakking en roer goed tussendoor, zodat de pasta niet aan de bodem blijft plakken. Snipper de ui, snijd de kipfilet in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes. Doe wat olie in een pan en bak de ui kort. Voeg daarna de kipfilet toe met wat peper en zout en wanneer deze even heeft kunnen meebakken, voeg je ook de cherrytomaatjes toe. Doe het potje pesto in de pan en voeg eventueel wat crème fraîche toe om het smeuïger te maken. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je deze bij de andere pan.

Eet smakelijk!

 

Punt. Of had jij nog wat?

Geeltje

Altijd lekker! Probeer ook eens met broccoli en spinazie. Kan ook prima zonder zout en peper, pesto geeft smaak genoeg. Pijnboompitjes kunnen het helemaal afmaken :)

2018-09-28 12:10:44

Meer lezen?