Terug naar overzicht

Avans Den Bosch dringt voedselverspilling terug: download de app NoFoodWasted voor goedkope kantineproducten

Een van de laatste wapens in de strijd tegen voedselverspilling is de app NoFoodWasted. Cateraar Eurest probeerde vorig jaar al Avansstudenten en medewerkers te motiveren om minder te verspillen. Nu hebben zij zich aangemeld bij de NoFoodWaste-app. Dat betekent dat producten op datum voor hele leuke prijsjes te verkrijgen zijn in de kantine.

Een magnum voor één in plaats van twee euro of soep van Kromkommer van 1,42 naar 0,71 cent. Dat zijn geen slechte aanbiedingen in de Avanskantine. “Het is nog een pilot”, vertelt Matthieu van Waardenburg van Eurest over het aanbod en de deelname. “Kijken of dit is wat we als cateraar willen.” Eurest Campus Services, de kantineaanbieder, werd enkele maanden terug benaderd door de mensen achter de app NoFoodWasted.

Maaltijden of producten kunnen tegen een gereduceerde prijs worden gekocht in de app en meteen meegenomen worden bij de cateraar. “Op deze manier koop je voor een goede prijs mooie producten, er wordt minder voedsel weggegooid en de kantine reduceert inkomstenderving.”

Naast Avans bieden ook veel andere Bossche restaurants hun producten aan via de app. Een beetje zoals de To Good To Go-app, maar dan anders.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?