Terug naar overzicht

Eet Geen Dierendag bij Avans: ‘Ik kan vlees wel missen. Wie niet?’


In de kantines van Avans is vandaag geen vlees te vinden. Cateraar Eurest doet mee aan de actie van Wakker Dier, dat dierendag heeft omgedoopt tot ‘Eet Geen Dierendag’. Punt vroeg aan Avansstudenten wat zij hiervan vinden.


Naomi, Verpleegkunde, Den Bosch
“Ik vind het een heel goed idee. Zo wordt er ook aandacht aan vlees eten geschonken. Het eten van dieren is eigenlijk heel normaal. Ik eet eigenlijk elke dag wel vlees of vis maar wil wel proberen mee te doen. De actie mag wat mij betreft ook wat breder. Eén dag in de week in plaats van alleen op Dierendag.”


Michiel, IT’er Tech Lab, Den Bosch
“Ik vind het een mooi initiatief, zeker omdat er op één dag al flink wat CO2 uitstoot bespaard wordt. Je wordt er ook door gestimuleerd om alternatieven voor vlees uit te proberen. Het is makkelijk om elke keer hetzelfde eten klaar te maken maar dit is een mooie eye-opener om in de supermarkt wat creatiever te zijn met alternatieven voor vlees. Ik ga zelf ook mee doen want ik heb zelf twee huisdieren en ik zou het toch jammer vinden als die worden opgegeten.”


Pepijn, Civiele Techniek, Den Bosch
“Ik vind het niet zo zinvol. De dieren die op Dierendag in de supermarkt liggen zijn al veel eerder geslacht. Als je dat vlees nu laat liggen wordt het weggegooid, dat is echt zonde. Maar het is wel een mooi initiatief om de markt niet te stimuleren om nog meer vlees te slachten. Het heeft twee kanten.”


Robin, Verpleegkunde, Den Bosch
“Ik eet eigenlijk alleen vlees op mijn brood of als ik pasta maak maar dat kan ik wel missen. Wie niet?”


Intissar, Informatica, Den Bosch
“Ik vind het heel goed van de mensen die een dag lang geen dieren eten maar ik denk toch dat de slachterijen gewoon doordraaien en dat de vleesverkoop gewoon doorgaat. De mensen die meedoen hebben vast een goede bedoeling, maar ik denk niet dat het echt effect heeft bij bedrijven.”


Jonas, Civiele Techniek, Den Bosch
“Ik ben principieel tegen. Vegetariërs lopen er altijd zo mee te koop dat ze geen vlees eten en dat vind ik erg vervelend.”

Punt. Of had jij nog wat?

Joey

Om deze reden vind ik dat de heer Niels niet zo moet haten en deze haatberichten niet mag delen : “In de kantines van Avans is vandaag geen vlees te vinden”. Zojuist in de kantine van Den Bosch geweest: Panini hamkaas, Broodje gezond met ham, Unox

2018-10-08 12:33:19

pieter knakworst

broodje unox hoort er gewoon bij Niels, dierendag wel of niet broodje unox blijf je vanaf! groetjes Pieter Knakworst

2018-10-08 12:30:39

Ma1kel

waarom vinden mensen het nodig om hun eigen levensstijl op andere te drukken

2018-10-04 13:02:41

Niels

"In de kantines van Avans is vandaag geen vlees te vinden". Zojuist in de kantine van Den Bosch geweest: Panini hamkaas, Broodje gezond met ham, Unox worst... Alles is er gewoon vandaag. Voor wie probeert Avans de schijn op te houden met dit artikel?

2018-10-04 12:10:42

Meer lezen?