Terug naar overzicht

Elsevier: Avans beste brede hogeschool

Foto: Multimedia support Avans Hogeschool

Avans is volgens weekblad Elsevier opnieuw de beste brede hogeschool van Nederland. In de andere categorieën zijn studenten het meest tevreden over de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Breda University en de HAS Hogeschool.

Elsevier maakt ieder jaar een ranglijst van beste studies aan hogescholen en universiteiten, en zet ook de instellingen op een rij. Als basis daarvoor dient één vraag uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), namelijk hoe tevreden studenten over het algemeen over hun opleiding zijn. Hoe meer positief beoordeelde opleidingen (en hoe minder negatief beoordeelde), hoe hoger de onderwijsinstelling in de ranglijst staat.

De overall-winnaar in het hbo is dit jaar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waar studenten acht van de negen studies positief beoordeelden, één opleiding gemiddeld en geen enkele negatief. ArtEZ Hogeschool doet daar nauwelijks voor onder, met acht van de tien opleidingen positief beoordeeld, en geen enkele negatief.

Gedeelde eerste plaats
In de categorie specialistische hogescholen scoort Breda University of Applied Sciences opnieuw het hoogst. De voormalige NHTV moet de eerste plaats dit keer delen met de winnaar in 2016: de HAS Hogeschool in Venlo en Den Bosch. Bij beide instellingen werden tien opleidingen beoordeeld met exact hetzelfde resultaat: zeven keer positief en drie gemiddeld.

Avans
In de categorie brede hogescholen staat Avans weer op de eerste plaats. Van de 38 opleidingen kregen er 26 een duimpje omhoog van de studenten. Elf opleidingen scoorden gemiddeld en slechts ééntje werd negatief beoordeeld.

Ter vergelijking: bij de Hogeschool Utrecht, dit jaar opnieuw hekkensluiter, kregen 29 studies een negatief oordeel en 23 een gemiddeld. Studenten waren slechts over 7 van de 59 opleidingen positief.

Morgen komt de Keuzegids Hbo uit ook deze geeft een ranking van alle hbo-opleidingen.

Punt. Of had jij nog wat?

Multimedia Support Den Bosch

De foto die hier gebruikt wordt is helaas wel wat gedateerd. Eventueel hebben wij in ons archief nog wel een recentere foto van de nieuwe gevel van de Onderwijsboulevard. Jullie kunnen contact met ons opnemen via multimediasupport.denbosch@avans.nl.

2018-10-03 12:08:44

Meer lezen?